Köy Yollarını Su Yuttu, Köylerine UIaşım 200 Kilometre Uzadı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Onlarca köyün tek bağlantı yolu olan Dergalip köyü yolunun Ilısu Barajının su tutmasıyla sular altında kaldı.

Köprünün sular altında kalması ile Siirt Merkeze bağlı Sağlarca, Eğlence, Yokuşbağlar, köyleri ile Eruh ilçesine bağlı Bağgöze Bucağı ve Mışar Ovasınında içinde olduğu onlarca köye ulaşım koptu.

30 kilometrelik yolun 230 metreye çıkmasından dolayı mesafenin oldukça uzadığını ve bir köprü yapılmasının şart olduğunu belirten vatandaş, bu konu hakkında çalışma yapılmasını istedi.

Yetkililerin köy halkını mağdur etmemesi gerektiğini belirten vatandaş, bu durumun düzeltilmesini istedi.

Kavaközü köyü muhtarı Sadık Adıgüzel, yapılan barajla birlikte su altında kalan Dergalip Köprüsüne ek bir yol alternatifi olmadığı için 30 kilometrelik yolun 230 kilometreye çıktığını belirtti.

Adıgüzel, şöyle konuştu:

‘’Dergalip köprüsü su altında kaldı, kimse sesini çıkarmıyor ve yaklaşık 40-50 köyümüz suyun öbür tarafında kaldı. Yol yok, köprü yok, devlet su işleri yaptığı bu barajı bu insanları hiç düşünmemiş galiba. Yoksa özel bir firma olsaydı şimdiye kadar değil köprü 10 tane viyadük yapmıştı. Kimse bu vatandaşın mağduriyetini dile getirmiyor, 30 km yol 200 km çıktı. Onu da geçelim her şeyden önce güvenlik yok o yollarda. Her gün bir mani, yada bir saldırı olursa bunun hesabını kim verecek? onu bilmiyoruz biz o bölgede korucuyuz, nasıl gidip geleceğiz kimse bunun hesabını yapmıyor. Bu durumun düzelilmesini istiyoruz.’’ 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN