O KÖY YOLU SULAR ALTINDA KALMAYACAK

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kış aylarında su altında kalan ve ulaşımı olumsuz etkilenen Siirt il merkezine bağlı Tuzkuyusu grup köy yoluna tünel (menfez) yapılarak ulaşımın olumsuz etkilenmesi önlenecek.


Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan Tuzkuyusu grup köy yollarının sular altında kalmaması için büyük bir menfez yapılıyor.
160 metre uzunluğunda 22 metre boyutunda olacak tünel sayesinde yolun kış aylarında su altında kalması engellenecek. Yapımı halen devam eden tünel menfezin çalışmalarını yerinde inceleyen Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bülbül, Yol ve Ulaşım Müdürü Memduh Turhan ve beraberindeki heyet çalışmalarını yakından inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu. Siirt Havaalanı pist uzatma çalışması nedeniyle deplase edilen Tuzkuyusu grup köy yolunun özellikle kış aylarında ciddi sıkıntılar yaşadığını, bununla beraber havaalanı sahasının da etkilendiğini belirten Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, “Siirt Havaalanımızın pist uzatma çalışması esnasında Tuzkuyusu grup köy yollarımızın yönü değişti. İl Özel İdaresi olarak çalışmalar başlattık ve yeni yol yaparak köylerimize ulaşımı sağladık. Ancak daha önce burası kış aylarında yağan yağışlardan ötürü yolumuz su altına kalıyordu ve buradan geçen sürücülerimiz ciddi şekilde zorluk yaşıyordu. Havaalanı sahası ve grup köy yollarımızın yağışlarından etkilenmemesi için burada 160 metre uzunluğunda 22 metre boyutlarında tünel (menfez) yapımını gerçekleştirdik. Yapımı halen devam etmektedir, kısa bir süre bu çalışmayı tamamlayacağız, bitmesi durumda bundan böyle burada su birinkisi ve göl oluşmayacaktır. Bu yolu kullan köylülerimiz ise güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlayacaklar. Ayrıca Siirt Havaalanı yağışlar sonucu oluşan su birikintisinden olumsuz etkilenmemesi önlenecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

  • 1,7 KİLOMETRE BETON YOL YAPILACAK
    Siirt Havaalanı pis uzatma çalışmasında yol güzergâhı değişen Tuzkuyusu grup köy yollarının genişletme çalışmasının bittiğini belirten, Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat; “Yolumuzun asfalttan uzaklığı 1,7 kilometredir, yolun genişliği ise 8 metre olur iken asfalttan uzak olan 1,7 kilometrelik yolumuzu beton yol yaparak asfaltımıza bağlayacağız. Yol çalışmalarımızı kış ayına girmeden bitireceğiz.” dedi.
    Öte yandan tünel menfez çalışmasının önümüzdeki hafta içinde tamamlanacağı öğrenildi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN