Pervari Balı İçin Önemli Bir Proje Başlatıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Tarım ve Orman il Müdürlüğünde Pervari balının bir kısmının organik olarak üretilmesi ve Pervari balının markalaşması amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in direktifleri, Pervari Kaymakamı Sayın Musa Aydemir’in öncülüğünde Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Pervari Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün destekleriyle Pervari Balı üreticileri bir araya gelerek önemli bir projeyi başlattı.

Pervari’de Pervari balı üretimi yapan yaklaşık 20 bin kovanı bulunan 25 büyük bal üreticisi güçlerini birleştirerek bundan sonra Pervari Balının bir kısmının organik olarak üretilmesi ve Pervari Balının markalaşması amacıyla çalışmalar başlattı.

Arıcılar ve İlçe Müdürü Çağrı Avanas projenin ayrıntılarını görüşmek üzere Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan'ı ziyaret etti.

Demirhan, yaptığı açıklamada "Geç kalınmış olsa da Pervari’deki büyük arıcılarımızın böyle güzel bir proje için bir araya gelmiş olması bizi mutlu etmiştir. Valimiz Ali Fuat Atik ve Pervari Kaymakamımız Musa Aydemir'in desteği bizimle beraberdir. Bu proje ile Pervari Balının hak ettiği yere geleceğini temenni ediyorum. Bakanlığımız olarak elimizden gelen desteği verecek." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN