Şehit Davut İlbaş, Ölümünün 11. Yılında Anıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Davut İlbaş şahadetinin 11. yılında kendi adına yaptırılan Şehit Davut İlbaş Ortaokulunda dualarla anıldı.

Şehit Davut İlbaş Ortaokulunda yapılan törene Siirt Vali yardımcısı Selim Erkovan, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, Tarım ve Ornam İl Müdürü Ergün Demirhan, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Ak parti eski İl Başkanı Ali İlbaş, Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, şehidin eşi ve yakınları katıldı.

Program Kuranı Kelim tilavetinin ardından Vali Yardımcısı Selim Erkovan, şehadet mertebesine eren Davut İlbaş ve tüm şehitlerini andığını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bugün Şanlı bayrağımızın altında, hür ve bağımsız bir Millet olarak, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, canını bu vatan uğrunda, veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir.  İnsanların yaşadığı toprakların Vatan olması kolay olmuyor. Üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakların Vatan olması için Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs’ta ve terörle mücadelede şehitler verildi, gazi olundu, o yüzden bu topraklar çok değerli ve kutsal topraklardır. Onların geride bıraktıkları aileleri de, şehitlerimizin milletimize bıraktığı emanetidir.               Bu anlamda, şehit aileleri bizim baş tacımızdır. Gazilerimiz bizim göz bebeğimizdir. Devletimiz her zaman sizlerin maddi manevi yanındadır. Kapımız sizlere her daim açıktır. Sevinçleriniz sevincimiz, üzüntülerinizde üzüntümüzdür.

Devletimiz ve milletimiz, bölücü teröre ve teröre taşaronluk yapan karanlık güçlere asla fırsat vermeyecektir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, esenliği, halkımızın geleceği için ne gerekirse onu yapmaya bütün gücümüzle devam edeceğiz. Bu birliği, bu beraberliği bozmaya çalışan, aramıza nifak tohumları ekmeye gayret gösteren fitneci ve hainler asla kötü emellerine ulaşamayacaktır.

Bu duygularımla aziz şehidimiz Davut İLBAŞ ve tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimize bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.”

Tören de söz alan Şehit eşi Asuman İlbaş duygu dolu anlar yaşadı ve göz yaşlarına hakim olamadı. İlbaş, konuşmasında “eşim şehit olmadan önde telefonla konuştuk. Yiyecek yemekleri yoktu. Çok zor günler geçiriyorlardı. Şehidimin anısını her daim sürdüreceğim.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN