Siirt Aile Hekimleri Derneği'den Sert Kınama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti Siirt Aile Hekimleri Derneği sert bir dille kınadı.

Siirt Aile Hekimleri Derneği'nden yapılan yazılı basın açıklamasında, "bu olay son çıkan Sağlıkta Şiddet Yasası’nın hala yetersiz olduğunu ve hala sağlık çalışanlarının can güvenliği olmadan ağır şartlarda çalıştıklarını göstermektedir." denildi.

SİAHED'in açıklamasının devamında şunlara değindi:

"SAĞLIK TERÖRİSTLERİNİ LANETLİYORUZ!"

21 Eylül pazartesi günü silahlı bir saldırı sonucu ağır yaralanan iki şahıs Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, yaralananlardan birisi meslektaşlarımızın ve diğer sağlık çalışanlarımızın bir saatten uzun süren tüm fedakârca müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştır. Buna rağmen sayıca çok olan hasta yakınları ölen akrabalarını görmek için taşkınlık çıkarmış, etrafa saldırmaya başlamış ve müdahale odasına girmeye çalışmışlardır. Fedakâr sağlık çalışanlarımız ise yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere canlarını korumak için kapıya barikat kurarak sağlık teröristlerini engellemeye çalışmışlardır.

Bu olay son çıkan Sağlıkta Şiddet Yasası’nın hala yetersiz olduğunu ve hala sağlık çalışanlarının can güvenliği olmadan ağır şartlarda çalıştıklarını göstermektedir. Ülkemizde her gün onlarca sağlık çalışanı fiziki yahut sözlü şiddete maruz kalmaktadır. Şimdiye kadar yüzlerce sağlık çalışanımız sağlık teröristlerinin saldırıları sonucu hayatını kaybetmiştir. Yasaların yetersiz oluşu, saldırganların hemen salıverilmesi ve kendilerine sağlık hizmeti verilmeye devam edilmesi bu teröristleri cesaretlendirmektedir. SİAHED olarak bu sağlık teröristlerini çok sert bir şekilde lanetliyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımızdan ve Adalet Bakanlığımızdan da ricamız; acilen gerekli müdahaleleri yapmaları, sağlık çalışanlarının can güvenliklerini sağlamaları, sağlık teröristlerinin mutlaka tutuklu yargılanmaları ve gerekirse SGK kapsamından çıkarılmaları yönünde yeni çalışmalar yapmalarıdır. 22.09.2020"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN