Siirt Bilim ve Sanat Merkezi Sağlık Çalışanları İçin Siperli Maske Üretimine Başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Bilim ve Sanat Merkezinde sağlık çalışanları için 3D yazıcılarla siperli maske üretimine başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına destek sunulması amacıyla siperlikli maske üretimine başlandı.

Merkez Müdürü Süleyman Cengiz Ege, Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle 4 cihaz alındığını, yeni cihazların da alınmasıyla seri üretime geçilerek ayda 600 koruyucu maske üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Koruyucu maskelerin Siirt'teki sağlık çalışanları için üretime başlandığını belirten Ege, şunları kaydetti: "Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının ortak çalışmasına Siirt Bilim ve Sanat Merkezi olarak destek vermek için 3D yazıcılarla koruyucu maske adını verdiğimiz siperli maske üretmeye başladık. Şu an 4 cihazla üretimimiz söz konusu. Bunların sayısını artırarak günlük üretimimizi de artırmayı hedefliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteği ile diğer okullardaki 3D yazıcıların bu merkezde toplanması sayesinde seri üretime geçilecek. Şu an üretime günlük 30 üretimle başladık. Haftalık 150, aylık da 600 maske üretmeyi hedefliyoruz." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN