Siirt ili Biyoçeşitlilik Çalıştayı Düzenlendi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valiliği Konferans Salonunda düzenlendi. Çalıştaya Siirt Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Amcalar, Proje yürütücüsü biyolog Murat Doğan ve davetliler katıldı. Çalıştayda söz alan Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, Siirt'in Türkiye açısından önemli bir kent olduğunu, önemli zenginliklere sahip olduğu ve bu zenginlikleri bu tür çalışmalarla koruma altına almayı ve dünyaya tanıtmayı hedef edindiklerini söyledi.

Ardından söz alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Amcalar da biyolojik çeşitlilik zebginliği hakkında bilgi vererek, 540 gün süreli proje çalışmasının olduğunu ve bu çalışmalarının doğrultusunda bir rapor sunulacağını kaydetti.

Proje yürütücüsü biyolog Murat Doğan ise projenin amacına değinerek sözlerine şu şekilde devam etti “ Projemiizn amacının Siirt ilinde biyolojik çeşitliliğin alan gösterdiği alanları belirlenmesi, bu belirlenen biyolojik çeşitleri kayıt altına alıp izlenmesini sağlamak.
Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fidan, Siirt florası ve bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fidan Arazi çalışmalarını 4 mevsime yayacak şekilde çalıştıklarını ve bu 4 mevsim boyunca oluşan biyoçeşitliliği araştırdıklarını söyledi. Fidan sözlerine şu şekilde devam etti. “ Yapılan literatür araştırmalarda Siirt ilinde 60 tanesi endemik bitki olmak üzere 786 adet biyolojik çeşit tespit edildi.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN