Siirt'in Tarihi Onun Elinde

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt - Ali Tepe

İstanbul’da yaşayan Siirtli Faik Kuzu (68), çektiği eski fotoğrafları arşivleyerek Siirt’in tarihine ışık tutuyor.

Siirt’e ait eski tarihlerden kendisinin çektiği veya vatandaşların gönderdiği fotoğrafları yanında bir koleksiyon haline getiren Kuzu, bunları zaman zaman sosyal medya hesabından paylaşarak Siirtlilerin beğenisine sunuyor.

Siirt’e ait eski fotoğrafların yanı sıra belge ve bilgileri de derleyen Kuzu, memleketinin tanıtımını severek yapmaya devam ediyor.

Kimseden bir çıkar beklemeden sadece memleket aşkı için çaba gösteren Kuzu, kimsede olmayan bilgi, belge ve fotoğrafları paylaşarak, herkesin takdirini topluyor.

Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan Faik Kuzu, bu işi severek yaptığını ve sadece memleketinin daha iyi tanınması için yaptığını söyledi.

Özellikle eski Siirt fotoğraflarının büyük ilgi gördüğünü belirten ve fotoğrafların ayrı ayrı hikayeleri olduğunu dile getiren Kuzu, “Bende var olan fotoğrafların her birinin ayrı ayrı hikayeleri var. Bir keresinde benim ve arkadaşlarımın bulunduğu 50 yıl öncesine ait bir fotoğraf paylaştım. Bir vatandaş da beni aradı vefat eden babasının boydan fotoğrafını daha önce hiç görmediğini bende görünce çok duygulandığını söyledi ve bana dua etti. Bu tür olaylar beni çok mutlu ediyor. İşimi daha çok zevkle yapmamı sağlıyor.”

“Fotoğrafları bulmak için çok çabalıyor”

Fotoğrafları bulmak için çok çaba sarf ettiğini belirten Kuzu, “Ben fotoğrafları sağdan soldan almıyorum. Araştırıyorum, eski kaynaklara bakıyorum, kütüphanelere gidiyorum. Bunları sadece ve sadece Siirt için yapıyorum, ömrümün sonuna dek bu işi yapacağım. 1959’da savaş uçağından Siirt’in genel fotoğrafını buldum. Ben bunları görünce çok heyecanlanıyorum ve paylaşmak için can atıyorum. Herkesin de beğenmesi beni ayrıca mutlu ediyor. Her memleketin bu tür arşivcileri vardı benim memleketimin arşivcisinin de ben olmayı istedim.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN