Siirt KYK Kız Yurdu Türkiye Gündeminde

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt KYK Kız Yurdunda meydana gelen kısmi çatlakların ardınddan twitter gündeminde başlatılan ’’siirthassahatunkykyurdu’’ hashtagi Türkiye gündeminde yer aldı.

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6.8’lik depremin ardından Siirt Hassa Hatun KYK Kız Yurdunda kalan bazı öğrenciler, binada deprem dolayısıyla çatlak oluştuğunu iddia etti.

Bunun üzerine twitter üzerinden ’’siirthassahatunkykyurdu’’ hashtagi ile paylaşımlarda bulunan öğrenciler ve vatandaşlar binada gerekli incelemelerin yapılması gerektiğini savundu.

2 bin kız öğrencinin kaldığı yurdun tehlikeli olduğunu ve yıkılabilme tehlikesi olduğunu sosyal medyada belirten öğrenciler, inceleme ve denetimlerin bir an önce yapılmasını söyledi.

‘’Binada Tehlike Yok’’

Yetkililerden alınan bilgiye göre, binanın kolonlarında bir çatlak olmadığını ve bu yüzden tehlikenin olmadığı belirtildi.

Binada oluşan çatlakların bina için büyük bir tehlike arz etmediğini belirten yetkililer, korkulacak bir durumun olmadığını, Ankara’dan gelecek ekibin binada denetim ve incelemelerde bulunacağı kaydedildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç’ın binada incelemede bulunduğu ve Ankara’dan gelen ekibin hazırlayacağı raporu basın ile paylaşacağı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN