Siirt Merkezli Dev Uyuşturucu Operasyonu: 47 Gözaltı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt merkezli gerçekleştirilen dev uyuşturucu operasyonunda 47 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren Siirt C. Başsavcılığının koordinesinde Siirt İl J.K.lığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Organize Suç Örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi, Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulması, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Kullanımının önlenmesine yönelik olarak Siirt (Merkez, Şirvan ve Kurtalan), Diyarbakır (Lice ve Silvan), Batman (Merkez) ve Mersin (Merkez) illeri olmak üzere toplam (4) ilde (52) şüpheli (7’si kamu görevlisi) hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suretiyle Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Maddenin Kullanılmasını Kolaylaştırmak, Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Suç Delillerini Gizleme, Yok Etme ve Değiştirme” Planlı Faaliyeti başlatıldığı belirtildi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Siirt İl J.K.lığı KOM Şube Müdürlüğünce soruşturma kapsamındaki suçları işlediği değerlendirilen (7)’si kamu görevlisi olmak üzere toplam (52) şüphelinin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanması maksadıyla Siirt, Batman, Diyarbakır ve Mersin illerinde 14 Kasım 2019 günü eş zamanlı olarak (265) Jandarma personeli ile (260) Emniyet personeli olmak üzere toplam (525) kolluk görevlisi ve (83) aracın katılımı ile Narko-Kıran 56 Operasyonu icra edildi.

İcra edilen operasyon sonucu (52)’i şüphelinin (47)’si yakalanarak gözaltına alınmış olup, (5) şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Operasyon kapsamında yapılan ev ve iş yeri aramalarında,

- (124,5) Kg. Toz ve Kubar Esrar

- (3) Gr. Eroin

- (1) Gr. Metamfetamin

- (16) Adet Exctacy

- (40) Adet Uyuşturucu Madde Kullanma Aparatı (Cam Pipo, Kova, Enjektör)

- (1) Adet Ruhsatsız Tabanca

- (16) Adet Tabanca Fişeği

- (46) Adet Cep Telefonu ele geçirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN