Siirt Milletvekili Taş: 'Bu yapılanlar ahlaktan, vicdandan, anayasadan tamamıyla uzak'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt il örgütü Diyarbakırda yapılan ev baskınlarını yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

HDP Siirt il binasından düzenlenen basın açıklamasına Siirt Milletvekili Sıddık Taş, HDP Siirt İl Eş Başkanları ve partililer katıldı.

Açıklamayı yapan Taş, Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarını ve HDP’li belediyelere atanan kayyumları kınadıklarını belirti.

Yapılan baskınların Kürtlere düşmanlık olduğunu belirten Taş, “Bilindiği gibi 31 mart 2019 yerel seçimlerden bu yana 51 belediyemize kayyum atayıp gsap ettiler.  Bundan bir hafta öncede 5 belediyemize daha içişleri bakanının talimatı doğrultusunda  kayyum atayıp halkın iradesini gasp ettiler.

Yapılan kayyum atamalarını protesto etmek için bir çok yerde basın açıklamalarımız ve çeşitli etkinliklerimiz oldu.  Bildiğiniz üzere 2 gün önce Ankara il binamız önünde açıklama yapmak isteyen arkadaşlarımız AKP’nin polisi arkadaşalrımıza saldırdılar. İstanbul il başkanımız ve milletvekillerimizinde aralarında bulunduğu grup polisler tarafından darp edilerek bir çok arkadaşımızda gözaltına alındı.

Bu süreçte tekrardan siyasi soykırım operasyonları başladı, bu sabahta Diyarbakır’da partili bir çok çalışanlarımızın evlerine baskın düzenlendi, 20 kişiden fazla arkadaşımız gözaltında .

Bu yapılan Kürtlere düşmanlıktan başka bir şey değil de nedir? Bizler buradan bu sabah yapılan gözaltıları ve gecen hafta belediyelerimize atanan kayyumları protesto ediyoruz. Ne yaparsanız yapın, ister kayyum atayın, bizlere ne kadar saldırırsanız saldırın bu Kürt halkının iradesini kıramayacaksınız. Kürt halkı her zaman faşizm karşısında dik durdu dik durmaya devam edecek.

Bu yapılanlar ahlaktan, vicdandan,  anayasadan tamamıyla uzak.  Hem Kürt halkına saldıracaksınız hem de bizim kardeşimizsiniz diyeceksiniz böyle kardeşlik yok.” Şeklinde konuştu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN