Siirt Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip'ten Çok Özel Açıklamalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz, kentteki eğitimin durumu, görevlendirmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=zn6Uw6OEEfc&feature=youtu.be

İl Milli Eğitim Müdürü Edip, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı özel açıklamada, Siirt’in eğitimini akademik anlamda ileri seviyeye taşımak için yapılan eğitim seferberliği, veli ziyaretleri, kitap okuma etkinlikleri, aylık izleme toplantıları, pansiyon ziyaretleri, deneme sınavlarını sürdürdüklerini belirtti.

Siirt’te Eğitimi İleri Taşımak İçin Neler Yaptınız?

Siirt’te eğitim alanında sorunlarımızı alanda çalışma yaparak gördüklerini belirten Edip, “Eğitim seferberliği başlatmıştık, veli ziyaretleri, kitap okuma etkinlikleri, aylık izleme toplantıları, pansiyonları sürekli mutlak bir şekilde ziyaret ediyoruz. İkinci dönem bu işte uzman kişilerden de destek alarak işi daha iyi seviyelere getirmeye başladık. Ortalama 15 günde 1 deneme sınavı yapacağız ve bunun en az 3 tanesi Türkiye geneli olacak. Ücretsiz soru bankası dağıtıyoruz öğrencilerimize. Yine gezi programlarımız var. Bunlar gibi eğitimimizi ileriye taşıyacak şekilde arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Üniversiteyle çok ciddi işbirliğimiz var, çalıştay yapıldı, protokol imzalandı. Bizim hedefimiz Siirt’i akademik anlamda her sene yüzde 10’luk bir başarı grafiğini yakalamak. Bütün okullarımızda Beceri Tasarım Atölyelerini kurmak, il Merkezinde 1 Bilgi ve Kültür Merkezi açmak, Siirt’e akademik anlamda her sene 10’luk bir başarı grafiği yakalamak.” diye konuştu.

Ücretli Öğretmenlerin Siirt’e Etkisi Nedir?

Ücretli öğretmenlik sadece Siirt’te olan bir sorun olmadığı dile getiren Edip, şöyle konuştu:

“Alırken de mümkün mertebe öğretmenlik atama şartlarını göz önünde bulundurarak atama gerçekleştiriyoruz. Tabi ki de ücretli öğretmenin almış olduğu ücret bazı kırsal alanlarda köy okullarında işte eğitim fakültesinden gönderemediğimiz köylere bazen o köylere ulaşımı yakın olan yerlerden görevlendirme yapıyoruz. Görevlendirme yapılırken bunlar hepsi seminerden geçiyor. Hatta bu hafta bütün öğretmenlerimize seminer düzenleniyor. Camia büyük bir camia beş bine yakın öğretmenimiz var. Görevlendirmeler konuşulduğu kadar abartılı rakamlarda değil. Bütün Siirt’in eğitimini etkileyecek kadar değil. Siirt’te 4592 öğretmenimiz var. İl içerisinde branş ders tamamlama dışında 100 tane görevlendirilen öğretmenimiz yok. Yeni sezonda amacımız görevlendirmeleri minimize etmek. Öğretmenin kendi kadrosunun bulunduğu köyde çalışmasını önemsiyoruz. Oraya atanmışsa o şartları kabul etmiştir çünkü. Öğretmenler imza atarken, ben Türkiye’nin her yerinde çalışabilirim diye rapor alıyor. Tercihleri dışında da atanmayı kabul edenler var bu maddeyi de kabul edenler ben Türkiye’nin 81 ilinde her yerinde çalışabilirim diyor. Öğretmenler bunu kabul ederek göreve gelmiş, bu saatten sonra ekstra bir durum yoksa, süreç içerisinde bir hastalık oluşmamışsa öğretmenin kadrosunun bulunduğu yerde görev yapması şarttır. Bizim de çalışmamız seneye bunların yüzde 90’ını azaltmak. Görevlendirmelerin tamamen önüne geçmeye çalışıyoruz ama bazen insani durumlar oluyor. Bunun önüne geçmeyi düşünüyoruz.”

“Mart Ayında 500 Öğretmen Siirt’e Atanacak”

Siirt’in öğretmen ihtiyacının ortalama 500 600 civarında olduğunu kaydeden Edip, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlimizde 500 civarında öğretmen açığımız var. Mart’ta atanacak öğretmenlerle ilin kadrolu açığının kalmayacağı şekilde çalışma yapıyoruz. Öğretmenlerin atanmadığı uzak yerler olabilir, bunları da önce Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi mezunu şartıyla ücretli öğretmenleri orada görevlendirmeyi düşünüyoruz ama bu da çok az olacaktır. Asıl olan öğretmenin kadrosunun bulunduğu köyde görev yapmasını sağlayacağız.”

Edip, velilere, kendi isteklerinden ziyade öğrencilerin isteğine göre çocuklarına davranmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN