Siirt Tarım ve Ağaç Müzesi Çalışmalarına Başlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Tarım ve Ağaç Müzesi çalışmalarını projenin yapılacağı alanda inceledi.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören Siirt Tarım ve Ağaç Müzesi çalışmalarını projenin yapılacağı alanda inceleyerek yetkililerden projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

DİKA tarafından finanse edilen Siirt Valiliği tarafından desteklenen, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve bölgede bir ilk olacak “Tarım ve Ağaç Müzesi” ile ilgili olarak yapılan incelemede Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asım Şen, Proje Koordinatörü Mehmet Ata Mirzaoğlu ve yetkili mimarlar hazır bulundu.

Milletvekili Ören konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“2020 yılının sonlarına doğru bitirilmesi planlanan, 4 Milyon 250 Bin TL bütçeli, Siirt Tarım ve Ağaç Müzesi’nin yapım çalışmalarını yerinde inceledik. Proje yeşil alan, tarım müzesi, tarım kütüphanesi, tarım kafe, cep sinema salonu ve halkımızın istifade edeceği sosyo-kültürel tesisi kapsayacak. Projeyle İlimizde doğa ve tarım sevgisinin arttırılması, dinlenme ve sosyal aktivite amaçlı yeni bir sosyal alan oluşturulması ve aynı zamanda ilimizde eğitime ve kültür turizmine de katkı sağlaması amaçlanıyor. Bu proje ile şehrin merkezinde vatandaşlarımıza yeni bir sosyal ve kültürel faaliyetler yapacakları bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Projemizin ilimize tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN