Siirt'te Fabrika Kuruluyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirtli iş insanı Fikret Baydarman kentte ilk etapta 500-600 kişiye istihtam sağlayacak Çinko fabrikasının inşaatına başlandığını belirtti.

Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan Fikret Baydarman Siirt Bakır İşletmelerinin ilk ayağı olan Lineer Metal Çinko tesisinin temel atma törenlerinin Ocak ayıda gerçekleşeceğini ifade etti.

“Tüm etaplar tamamlanınca bini aşkın kişiye istihdam oluşturulacak”

Fabrikanın tüm planlamalarını tamamlandığını ve inşaat aşamasına geçtiğini dile getiren Baydarman, "Fabrikada şantiyeler kuruldu Ocak ayında resmi temel atma töreni yapılacak. Biz başladık. Siirtimize hayırlı olsun artık laf değil icraat zamanı. İlk etapta çinko grubu başlayacak daha sonra Bakır grubu devreye girecek. Vali Ali Fuat Atik ve AK Parti Genel Başkanı Başdanışmanı 25. 26. Dönem Siirt Milletvekili değerli hocamız Sayın Prof. Dr. Yasin Aktay'ın himayelerinde gerçekleşecek temel atma törenine Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez bey teşrif edecektir." dedi.

“Fabrika OSB'de kuruluyor”

Çinko Fabrikasının kurulumu için bize gerekli olan arazinin 250 dönüm olması sebebi ile yer sıkıntısı çekmekteyiz, Sanayi Bakanlığı ve Siirt Valiliği ve OSB yetkilileri ile yer sorunu çözmek için yoğun mesai harcadıklarını ve sonuçta Organize Sanayi Bölgesinde 150 dönümlük dar bir alana sıkışmak zorunda olduklarını ifade eden Baydarman, projenin Siirtte olması için zor ve pahalı olan bu süreci kabul ettiklerini ifade etti.

Baydarman, "İlerleyen aşamalarda Siirt OSB alanına yakın bir bölgede genişleme çalışmaları yapacağız. Temel atma töreninin kesin günü Ocak ayının ilk haftası belli olacak olup tüm halkımızı bekleriz." diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN