Siirt'te kayyumlara karşı ortak bildiri

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te aralarında siyasi parti ve dernekler, İHD'nin kayyumlara karşı açıkladığı metni imzalayarak destekte bulundu. Açıklanan metinde kayyumlar ile "Demokrasi cinayeti işlenmiştir" denildi.

Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyumlara karşı İnsan Hakları Derneği Siirt Şubesi'nde basın açıklaması düzenledi. Halkların Demokratik Partisi Siirt İl Yönetimi, HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş, KESK Şubeler Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Siirt İl Yönetimi, Genel İş Sendikası, Siirt Tabip Odası, Belediye-İş Sendikası, TMMOB da destek vererek İHD'nin okuduğu metne destekte bulundu. Kayyumların halk iradesine karşı yapıldığını ve bu tutumdan bir an önce bu tutumdan vazgeçilerek seçilmişlerin görevlerine iade edilmesini istenen açıklamayı ise İHD yöneticilerinden Avukat Mehmet Satıcı gerçekleştirdi.

Satıcı açıklamasında: "Kayyum atama kararının evrensel hukuk kurallarına aykırı olduğunu vurgularak sözlerine başlayan Satıcı, kararın halkın vicdanında da onay almadığını söyleyerek devam etti. Satıcı devamında ise seçilmişlerin yerine atanmış bir bakan tarafından "Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin partili valilerinin" atanamasını demokrasi ciyayeti olarak nitelendirdi. Kayyumlar ile seçim sonuçlarnın beğenilmediği bir sistemin olağanlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Satıcı, "Sandıkta kaybedeni demokrasi dışı yollarla gasp etmeye çalışmak, bunu alışkanlık haline getirmek rejimin ahlak düzeneni de göstergesidir" şeklinde konuşan satıcı sözlerine şunları ekledi. "Tüm bunlar yaşanırken ve geçen dönem kayyumların ortaya çıkardığı yolsuzluk bilançosu ortada iken yeniden kayyumların atanmasını ise Satıcı, "Sadece demokrasiye değil atanan yerel yönetimlere de büyük zarar veriliyor" değerlendirmesinde bulundu. Satıcı sözlerini şu sözlerle sona erdirdi: "Hukuk dışı yollarla, baskı ve zor yöntemleri ile muhalif siyasetçiler etkinsizleştrilme anlayışı terk edilmelidir."

Açıklamanın ardından kurumlar metne imza attı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN