Siirt'te Öğretmen Çift Evde Siperlik Maske Üretiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Bahçeşehir Kolejinde Fen Bilimleri öğretmeni Burak ve Narin Çakmak çifti, evde koronavirüse karşı ön safta yer alan sağlık personeli ve güvenlik güçleri için 3D yazıcı yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Okullarda eğitime verilen arayı sağlık ve güvenlik personeli için değerlendiren Çakmak çifti, günde ürettikleri 50 adet yüz koruyucu siperliği, koronavirüse karşı üstün mücadele veren sağlık ve güvenlik çalışanlarına teslim ediyor.

Burak Çakmak, Bahçeşehir Kolejinde öğrencileri için 2 yıl önce çalışma yapmak amacıyla aldığı 3D yazıcıyla tasarımlar yaptığını dile getirdi.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüse (Covid-19) karşı sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla eşiyle birlikte siperlik maske üretimine başladıklarını belirten Çakmak, şöyle dedi:

"İlk önce İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine 20 adet yüz koruyucu siperlik verdim. Daha sonra ambulans ve güvenlik güçleri de talepte bulundu. Talep artınca eşimle birlikte günde 50 siperlik üretmeye başladık. Şu ana kadar 350 tane siperlik üretip sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerine kendilerini koruyabilmeleri için teslim ettim. Allah yardımcıları olsun."

Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyarak evden çıkmamaya özen gösterdiklerini belirten Çakmak, "Eşim ile evde kalarak yüz koruyucu siperlik maske üretmeye başladık. Gün geçtikçe üretim sayısını artırdık. Eşim de bana yardımcı oluyor." dedi.

Fen bilimleri öğretmeni Narin Çakmak da yüz korucu siperlik üreterek Kovid-19'a karşı en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN