Siirt'te PKK'ya yönelik operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK'ya yardım ve yataklık ettikleri şüphesiyle 10 kişi tespit etti.

Şüphelilerin adreslerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken evlerinde bulunmayan 4 şüphelinin ise arama çalışlarının devam ettiği belirtildi.

Siirt valiliğinden yapılan yazılı açıklamada:

"Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde; PKK/KCK Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık ettikleri tespit edilen (10) şüpheli şahıs hakkında, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat üzerine, 19 Ağustos 2020 tarihinde belirlenen şüpheli şahıslara ait adreslere eşzamanlı yapılan operasyon neticesinde (6) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, adresinde bulunamayan (4) şahsı yakalama çalışmalarına devam edilmekte olup, adli tahkikata başlanılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir." denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN