Siirt'te Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçimlerinin Siirt’te huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Atik, toplantıda yaptığı konuşmada, seçim sürecinin, Siirt’te huzur ve güven içerisinde yapılması için her türlü güvenlik tedbirinin alındığını ifade ederek, Seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrasında alınması gereken tedbirlerle ilgili çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü’ ifade etti.

Mahalli idareler seçiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Atik, ‘Vatandaşlarımızın, seçme ve seçilme haklarını huzur ve güven içinde, hiç bir baskı altında kalmadan ve hiçbir yönlendirmeye maruz bırakılmadan, kendi özgür iradeleri ile oy kullanmalarının tesisi için her türlü güvenlik tedbirini alıyoruz.’ dedi.

Vali Atik, kardeşlik şehri Siirt’te, seçimlerin barış ve demokrasi şöleni içinde geçeceğini ümit ettiğini, sözlerine ekledi.

Toplantıda; seçimlerle ilgili mevzuat ve genel esaslar, seçim öncesi sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri, miting alanları ve güzergâhlar, seçim büroları,  298 sayılı yasaya göre bu konuların iş ve işlemlerinin takip ve denetlemekle görevli kurumlar, seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları ile ilgili konular görüşüldü.

Toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi

Siirt Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Atik’in yanı sıra Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenasarı, İl Seçim Kurulu Başkanı Saim Karakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt,güvenlik birimleri ile diğer yetkilileri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN