Siirt'te yardıma muhtaç öğrencilere 850 bin liralık eğitim yardımı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce tespit edilen yardıma ve korunmaya muhtaç öğrencilere eğitim yardımı yapılıyor.

Yardıma ve korunmaya muhtaç öğrenciler, sosyal incelemeyle tespit edilip ayda 630 ile 980 lira arasında eğitim desteğinden yararlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gökhan Marakçı, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Siirt genelinde 900 çocuğa eğitim yardımı yapıldığını belirtti.

Siirt’te korunmaya ve yardıma muhtaç çocukların kurum bakımına alınmadan aileleri yanında temel ihtiyaçlarının karşılanması için verilen Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı artarak devam ettiğini belirten Marakçı, şöyle dedi:

“Gelen ihbar ve müracaatlarla Siirt Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen çocuklar hakkında yapılan sosyal incelemeler neticesinde, çocuğun bakımını üstlenen yakınına çocuğun öğrenim durumuna göre ayda 630 ile 980 lira arasında ekonomik destek veriliyor.”

Bakanlık tarafından sağlanan bu desteğin aylık ortalama 850 bin lira civarında bulunduğunu ifade eden Marakçı, ayrıca 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren yeni doğan çocuklarda birinci çocuk için 300 lira, 2. çocuk için 400 lira,  3. ve sonrası çocuk için de 600 lira destek verildiğini dile getirdi.

Marakçı, vatandaşın başvurusu sonrası bu desteğin PTT aracılığıyla annelerin adına ödendiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN