Siirt Üniversite Öğrencisinin Şiir Kitabı Okuyucusuyla Buluştu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Servan Erdinç, Lâ Dilruba ( Mavi Bir Duadır Gözlerin ) adlı ilk şiir kitabı okıuyucularla buluştu.

Erdinç,"Sanat sanat içindir ile sanat toplum içindir görüşlerini iç içe katarak ve şiirlerimde müzikaliteyi ön planda tutarak mükemmelliği gaye edindim." yorumunda bulundu.

Kitabı yazma amacının, aşkın masumiyetinin ve toplumun kanayan yaralarının sesi olmak olduğunu belirteni Erdinç, "böyle bir kitap yazmamın sebebi aşkın masumiyetinin ve toplumun kanayan yaralarının sesi olmaktı. Kitabımda yer alan bu sesin aşkın masumiyetine inanan ve toplumun kanayan yaralarına el uzatan herkese ebedi sağlık ve huzur getirmesini candan diliyorum." şeklinde konuştu.

"İlk şiir kitabıma olan ilgi beklediğimin üstünde oldu." diyen Erdinç, " İzninizle bütün okuyucularıma en necip sevgi ve en kallavi saygılarımla teşekkür ederken hiçbir zaman kendimi şair olarak görmedim. Çünkü şair olmak bir okyanus, ben de bu okyanusta salt bir damlayım." dedi.

Erdinç sözlerine şu şekilde devam etti:

"Lise ikinci sınıfa kadar Bismil'de eğitim gördükten sonra Diyarbakır'ın merkez ilçesi olan Bağlar'da liseyi tamamladım.

2015 yılında Siirt Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü okumaya başladım. Siirt kentine geldikten birkaç ay sonra 12 yaşından beri yazdığım ve şiir zannettiğim tüm yazılarımın şiir olmadığı kanaatine vardım.

Dünya edebiyatı ve Türk edebiyatından şairleri okudukça bu kanaatim daha güçlü bir hâl aldı. Edebiyat ve şiir aşığı biri olarak çok okuyup az fakat öz yazma yolunu tuttum. Lakin hem çok okudum hem de çok yazdım çünkü Siirt kenti ve Siirt Üniversitesi kalemime şiirin gerektirdiği incelikleri ve unsurları arzu ettiğimden daha güzel yedirdi.

Kallavi bir ciddiyet, kararlılık, heyecan ve azimle şiir yazmaya devam ederken gün, hafta, ay ve yıllar geçtikçe çeşitli gazete, dergi, fanzin ve internet portallarında yer alma bahtiyarlığına eriştim.

Daha sonra Siirt Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu "Mehmet Akif Ersoy" şiir yarışmasında ikinci olmamla edebiyat ve şiirde daha kesif bir minvalde buldum kendimi. 2019 yılının Nisan ayında "Lâ Dilruba ( Mavi Bir Duadır Gözlerin ) adlı ilk şiir kitabım çıktı.

Kitabımda yer alan şiirlerimin çoğu aşkı ve yoksulluğu harmanlayarak yazdığım şiirlerden oluşmaktadır. Geriye kalan şiirlerimden bazıları beşeri aşkı ve ilahi aşkı harmanlayarak yazdığım şiirlerden, bazıları da Siirt'e olan sevgimi dile getirdiğim şiirlerden oluşmaktadır.

Sanat sanat içindir ile sanat toplum içindir görüşlerini iç içe katarak ve şiirlerimde müzikaliteyi ön planda tutarak mükemmelliği gaye edindim.

İkinci şehrim olarak gördüğüm ve sevdiğim fani dünyanın cenneti Siirt'e en temiz selam, saygı ve sevgilerimi sunuyor, Artı Siirt'e de şükranlarımı arz ediyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN