Siirt Üniversitesine Bir Fakülte Daha Kazandırıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesine bağlı Sağlık Yüksek Okulu 2809 sayılı yüksek öğretim kurumları kanunun ek 30'uncu maddesince Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü.

Siirt Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Cumhurbaşkanı Kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü. Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararı, 8 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile kuruluş kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bilimleri Fakültemiz bölgemize hayırlı olsun. Şu an tüm dünyayı etkisi altına alan pandemide en önemli rol alan sağlık personellerinin sayısını artırmak ülkemiz ve bölgemiz adına en önemli konulardan biridir. Üniversitemiz, Tıp Fakültemizin de kurulmasıyla bölgemizde sağlık sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştirme konusunda iddialı bir konuma geldi.
Üniversitemiz, sağlık teknisyeninden, iş sağlığı ve güvenliği uzmanına, hemşiresinden doktoruna kadar sağlık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağı yetiştirme konusunda ülkemize katkı sunmaya devam edecektir. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a Yükseköğretim Kurulu Üyelerine üniversitemiz adına teşekkürlerini ve şükranlarımı iletiyorum.'' dedi.

Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kararla Siirt Üniversitesine bağlı fakülte sayısı 10'a yükselirken, meslek yüksek okulu sayısı da 3'e düşmüş oldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN