Siirt ve 3 İlde Büyük Operasyon: 15 Tutuklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt merkez, Şirvan ve Kurtalan, Diyarbakır, Batman ve Mersin’de terör ve Organize Suç Örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi, Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulması, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Kullanımının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 52 kişiden 15’i tutuklandı, 9 şüpheliye ev hapsi verildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren Siirt C. Başsavcılığının koordinesinde Siirt İl J.K.lığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Organize Suç Örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesi, Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulması, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Kullanımının önlenmesine yönelik olarak Siirt (Merkez, Şirvan ve Kurtalan), Diyarbakır (Lice ve Silvan), Batman (Merkez) ve Mersin (Merkez) illeri olmak üzere toplam (4) ilde (52) şüpheli (7’si kamu görevlisi) hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suretiyle Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Maddenin Kullanılmasını Kolaylaştırmak, Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Suç Delillerini Gizleme, Yok Etme ve Değiştirme” Planlı Faaliyeti başlatıldı.

KOM Şube Müdürlüğümüzce Siirt C. Başsavcılığının koordinesinde “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suretiyle Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Maddenin Kullanılmasını Kolaylaştırmak, Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Suç Delillerini Gizleme, Yok Etme ve Değiştirme” suçlarını işlediği değerlendirilen (7)’si kamu görevlisi olmak üzere toplam (2 şüphelinin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanması maksadıyla Siirt, Batman, Diyarbakır ve Mersin illerinde 14 Kasım 2019 günü eş zamanlı olarak Narko-Kıran 56 Operasyonu icra edildi.

18 Kasım 2019 tarihinde şüpheliler Siirt C. Başsavcılığına sevk edilmiş olup; (15) şüpheli tutuklanmış, 9 şüpheliye ev hapsi  tedbir kararı uygulanmış ve (6) şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

https://youtu.be/sL0dJNnWobo
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN