'Siirt'in Kurtuluşu Turizmdir'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te oldukça yüksek turizm potansiyeli olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Siirt İl Temsilcisi Ömer Faruk Sualp, “Türkiye’nin kurtuluşu sadece fabrikalarda değil en büyük kurtuluşunun bacasız fabrika olan turizmdedir.” dedi.

Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan TÜRSAB Siirt İl Temsilcisi Sualp, Siirt’in turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bunun için gerekli girişimlerin başlatılması gerektiğini söyledi.

“Rehberlik Danışmanlık Ofisi Siirt’e Şarttır”

Turizm potansiyelini canlandırmak için Siirt’te Rehberlik Danışmanlık Ofisinin açılması gerektiğini belirten Sualp, şöyle konuştu:

“Siirt’in tarihi ve turistik mekânları saymakla bitmez. Tillo başlı başına bir turizm başkenti olabilir. Rasıl Hacar, cas evler, Milli Park ilan edilen Botan Vadisi, inanç turizminde önder yerlerden olan Hz. Veysel Karani Türbesi ve sayamadığım birçok yer. Bunları Siirt’e gelen turist kafilelerine iyi program dahilinde anlatabilirsek, onlar da tanıdıklarına anlatır ve burada muazzam bir turizm potansiyeli oluşur. Ama maalesef turistlere eşlik edecek bir rehber olmadığından şehrimizin güzelliklerini görmeden, iyi tanımadan buradan ayrılıyor. Rehberlik Danışmanlık Ofisi Siirt’e şarttır. Turist rehberlerimiz olursa, Siirt kazanır ve son durak olmaktan çıkar.”

“Siirt turizm potansiyelini kaldırır”

Siirt’in şimdilik turizm potansiyelini kaldıracak durumda olduğunu belirten Sualp, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siirt’te turistlerin rahatça konaklayacakları ölçüde otel, rahatça yemek yiyebileceği lokanta potansiyeline sahiptir. Turist kafilesinin Siirt’e gelmesi durumda eksik kalacağı bir durum yok. Turist sayısı artarsa esnaflar kazanır ve yeni is kolları açılır, yeni oteller, lokantalar ve daha nice is yerleri açılır. Ama maalesef simdi otellerin çoğu boş. Kimse gelip gitmiyor. Gelenler de yeterince şehrimizi tanımadan gidiyor. Oysa birkaç turist rehberi olursa ve bunlar iyi eğitilirse çok iyi olur.  Mesela Tillo’da ne var, Siirt’te ne var anlatmalı. Gelen turistler başkalarına anlatacak. Rehberlik Danışmanlık Ofisi Siirt’e elzemdir. İngilizce şart değil çünkü Siirt’e yurt dışından çok turist gelmiyor. Türkiye’nin kurtuluşu sadece fabrikalardan değil. Turizmin çok daha fazla getirisi var. Siirt turizm potansiyeline oldukça sahip.”

“Milli Değerlerimizi Koruyacağımıza Yıkıyoruz”

Siirt’te milli değerlerin korunmadığına ve bunun da turizm potansiyeline zarar verdiğini belirten Sualp, “Siirt’te cas evler yıkılıyor. Oysaki restore edilmesi lazım. Mardin’de eski evleri restore edip büyük gelirler elde ediyorlar. Eski evler bizim milli değerlerimizdir. Bunların restore edilmesi ve iyi tanıtılması lazım. Rehberlerimiz Siirt’i iyi tanıtırsa kazanan Siirt olur.” diye konuştu.

Sualp, herkesin el ele verip rehberlik danışmanlık ofisinin bir an önce açılması için caba göstermesini ve Siirt’in kurtuluş reçetesi olan turizmi kalkındırması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN