Siirtli Çiftçiler 'Kumar Oynuyoruz'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Botan Vadisi’nde yaşayan köylüler, baraj göleti altında kalabilme riski bulunmasına rağmen arazilerini sürerek tohum atmaya başladı.
Siirt Kurtalan Buzdoğan köyünde vatandaşlar tarlalarını sürerek ilk buğday ekimine başladı.

Ilısu Barajı’nın su tutmaya başlaması ile birlikte su altında kalacak köyde vatandaşlar, tarım arazilerinin su altında kalmasına rağmen ekimlerini yapacaklarını dile getirdiler.

Buzdoğan Köyünde yaşayan Abdulmenav Çeken, “topraklarımız baraj altında kalacak, tek geçim kaynağımız bu tarımdı bu arazilerimizde su altından kaldıktan sonra ne yapacağız bilmiyoruz. Adeta bir kumar oynuyoruz hasat vaktine kadar su altında kalmazsa arazilerimiz, hasadımızı toplayacağız yok su altında kalırsa zaten emeğimiz tamamen boşa gidecek.” İfadelerini kullandı.

Ekonomik krizle birlikte çiftçilerin yaşadığı zorlukların iki kat olduğuna vurgu yapan Çeken, "Gübre pahalı, ilaç pahalı, mazot pahalı, bunlar yetmiyor, şimdi de baraj yüzünden topraklarımız elimizden gitti. Topraklarımızı terk etmek istemiyorduk ama kamulaştırma ile topraklarımız elimizden alındı” dedi.

‘HASAD OLSA DAHİ YOL KAPANACAK’

Çiftçilikten başka yapacak bir mesleklerin olmadığını belirten Buzdoğan köyü sakinlerinden Hayrettin Çeken ise "Bu yola gelen iki köprü var. Onlar da yakın bir zamanda ya su altında kalacak ya da yıkılacak. Bu köyün ve toprakların yolu kapanacak. Şansıma eğer ektiğimiz bu arazi su altında kalmazsa hasadını yapacağız. Buraya da hasadı yapabilmek için artık Siirt'ten değil Kurtalan üzerinden geleceğiz" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN