Siirtli Çocuklar İlk Kez Sinemayla Tanışacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Siirt Valiliği işbirliği ile Siirt il merkezi ve tüm ilçelerde sinemaya gidemeyen çocuklar, "Mobil Sinema" tırında ilk kez beyaz perdeyle buluşacak.

Proje kapsamında, Siirt il ve ilçelerinde “Mobil Tır” içinde kurulan sinema salonuna gruplar halinde gelecek olan öğrenciler, ilk kez beyaz perdeye yansıtılan 6 farklı film ile sinemayla tanışmanın mutluluğunu yaşayacak.
İl merkezi ve 6 ilçede, bir gün süreyle mobil sinema ile yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Sinema kültürünün gelecek nesillere aktarılması adına güzel bir organizasyon hazırlandığını belirten Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, “Hazırladığımız program ile 110 çocuk aynı anda, tırın içine kurulan bu sinema salonunda film izleme imkanına sahip olacak. Böylelikle ’Çocuklar İçin Gezen Sinema’ sayesinde binlerce çocuğa ulaşacağız.” dedi.
Sinemanın çocukların kişisel gelişimlerine önemli katkılar sunacağını kaydeden Uslu, “Çocukların sinema ile tanışması, çocukların genel kültürler ve hayal güçlerinin gelişimini sağlamakla birlikte aynı zamanda dünyanın farklı kültürleri ile tanışma fırsatını yakalayacaklarını.” diye konuştu.
İl merkezi ve ilçe sınırlarında bir gün boyunca (09.00 ile 19.00 saatleri arasında) kurulacak olan "Çocuklar İçin Gezen Sinema" etkinliği tarihleri şu şekilde belirlenmiştir:

8 Kasım Cuma Kurtalan İlçesi,
9 Kasım Cumartesi Baykan İlçesi,
10 Kasım Pazar İl Merkezi (15 Temmuz Demokrasi Meydanı),
11 Kasım Pazartesi Tillo İlçesi,
12 Kasım Salı Şirvan İlçesi,
13 Kasım Çarşamba Pervari İlçesi,
14 Kasım Perşembe Eruh İlçesi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN