Siirt'te Çiftçileri Sevindiren Haber! Bölgesel Kalkınmaya Katkı Sağlayacak Hayvan Hastanesi Kuruluyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, başta küçük baş hayvan yetiştiriciliği ve Siirt fıstığı yetiştiriciliği olmak üzere bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak Hayvan Hastanesinin yapımına başlandığını bildirdi.

Kentte yoğun bir şekilde yapılan hayvancılık faaliyetlerinde çiftçilerin hayvan sağlığıyla ilgili sorunların giderilmesinde kurulacak modern hastane büyük rol oynayacak.

"Bölgede hayvan hastalıklarının tedavisinde etkin bir şekilde rol oynayacak”


YÖK tarafından ihtisaslaşma kapsamına alındığını belirten Rektör Prof. Dr. Murat Erman, şöyle konuştu:

“Bu çerçevede ilimizde başta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve Siirt fıstığı yetiştiriciliği olmak üzere bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerimiz bir bir hayata geçmektedir. Bu çerçevede üniversitemizde bir modern hayvan hastanesinin yapılması projesi 2018 yılından bu yana üzerinde çalıştığımız Avrupa Birliği akreditasyon kriterlerine uygun ilimizde hayvan hastalıklarının tedavisinde etkin bir şekilde rol oynayacak potansiyele sahip bir hastane projemiz şu an yatırım programına alınmış durumdadır. Bu çerçevede iki gün önce kazısına başlandı. İhalesi tamamlandı. Yüklenici firma kazısına başladı. İnşallah 1 ay içerisinde temel atma töreni yapılacak.”

“Çiftçilerin hayvan sağlığıyla ilgili sorunların giderilecek”

Hastane 10 bin metrekare kapalı alana sahip ve birkaç üniteden oluştuğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Murat Erman, “Bunlardan bir tanesi küçükbaş hayvan birimi. Büyükbaş hayvan ve kanatlı hayvan birimi olmak üzere ana üç bölümden oluşuyor. Bir de at yetiştiriciliği at sağlığı ile ilgili bir ünitesi daha bulunmaktadır. Hastanenin tamamlanması durumunda ilimizde yoğun bir şekilde yapılan hayvancılık faaliyetlerinde çiftçilerimizin hayvan sağlığıyla ilgili sorunların giderilmesinde hastanemiz çok büyük rol oynayacaktır. Burada özellikle veteriner fakültesi öğretim üyelerimizin cerrahi müdahaleler de dahil her türlü teşhis ve tedavi uygulaması bu hastanemizde gerçekleştirilecektir.”

“Çiftçiler tedavi için hayvanlarını il dışına götürmekten kurtulacak”

Üreticilerin hasta hayvanlarını tedavi için il dışına götürmek zorunda kalmayacağını belirten Rektör Erman, “Daha önce küçük baş hayvan yetiştiriciliği ağırlıklı olmak üzere bazı hastalıklarda üreticilerimiz başka illerde bulunan hayvan hastanelerine veya kliniklere hasta hayvanlarını götürmek zorunda kalıyordu. Bu hastanenin hayata geçmesiyle birlikte artık buna ihtiyaç olmayacak ve hastanemiz bir il hastanesi olmaktan ziyade bölge hastanesi olarak çevre illere de hizmet verebilecek donanıma sahip olacak. Böylelikle hayvan üreticileri hayvanlarını il sınırları dışına götürme zorunda kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN