Siirt'te Kasım Ayında Satılan Konut Sayısı Açıklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye İstatik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü, Siirt’te konut satışları Kasım ayında yüzde 5,3 oranında azalarak 232 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Siirt’te konut alanların büyük bölümü ikinci el konutları tercih ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kasım ayında satılan konutların yüzde 67’sini ikinci el konutlar oluşturdu. Ocak ayından bu yana geçen 11 aylık süreçte ise toplam 2 bin 503 konut satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü, 2020 Kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. TÜİK Siirt Bölge Müdürü Ercüment TOKA tarafından verilen bilgiye göre; bir önceki yılın aynı ayına göre Türkiye genelinde konut satışları yüzde 18,7 azalırken, Siirt’te konut satışları yüzde 5,3 azaldı.

Siirt’te konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 oranında azalarak 232 oldu. Bu satışların 76’sı ilk satış, 156’sı ikinci el satış olarak gerçekleşti. Ocak ayından bu yana geçen 11 aylık süreçte ise toplam 2 bin 503 konut satıldı. Konut satışları Ocak-Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %14,5 arttı.

Siirt’te ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,7 oranında azalarak 41 oldu. İpotekli satışın 19’u ilk satış, 22’si ikinci el satış olarak gerçekleşti."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN