Siirt'te Kaybolan 3 Yaşındaki Kıza 10 Saatte Ulaşıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Mersin'den Siirt'in Eruh ilçesine ailesiyle misafirliğe gelen Pınar Ertaş (3), Jandarma ve AFAD'ın 10 saatlik çalışmasıyla bulundu.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
Siirt İli Eruh İlçesi Görendoruk köyünde ikamet eden A.E, 21 Temmuz 2020 günü saat 20.00 sıralarında P.E.(2017 Doğumlu) isimli kızının köyde kaybolduğunu ve bulunması için yardım istediğini beyan ederek Görendoruk J.Krk.K.lığına müracaat etmiştir.
Olayın öğrenilmesini müteakip, olay yerine Görendoruk J.Krk.K.lığı tarafından derhal (1) JİG timi ve (2) GK timi gönderilmiş ve arama çalışmalarına başlanmıştır. Müteakiben detaylı ve kapsamlı arama icra etmek maksadıyla Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından, (1) JÖH Timi, (1) Asyş. Komd. Timi, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile (1) İz Takip Köpeği, İl J.K.Yrd. emir komutasında bölgeye sevk edilmiştir. Görevlendirilen unsurlar karadan arama faaliyeti icra ederken İHA ve Drone ile havadan aramalara destek verilmiştir.
Büyük bir titizlikle yürütülen arama faaliyeti sonucunda kayıp kız çocuğumuz 22 Temmuz 2020 günü sabah saatlerinde sağlıklı olarak köyün yaklaşık 1 km güneybatısında yer alan Makalibili Tepesi bölgesindeki meşelik arazide bulunarak ailesine teslim edilmiştir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN