Siirt'te Orman Çalışanlarına Saldırı Olayına İlişkin Açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Tarım-Orman çalışanlarına yapılan saldırılara bir yenisi de Siirt’te eklendi.
TOÇ Bir-Sen Yönetim Kurulunca saldırı, yapılan basın açıklamasıyla kınandı.
TOÇ Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Yaşanan olayda; aynı zamanda Toç Bir-Sen Siirt İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyemiz olan İsmet Teğin ile Abdullah Kösemen ormanda kaçak kesim yapan şahısları engellemeye çalışırken yirmi köylü tarafından darp edildiler. Jandarmanın müdahalesiyle kurtarılan Sayın Teğin’e ve Sayın Kösemen’e acil şifalar diliyor, bu çirkin saldırıyı kınıyor, saldırganlar hakettikleri cezaya çarptırılıncaya kadar konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

Konuya ilişkin Toç Bir-Sen Siirt İl Başkanlığımız tarafından da bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı yapan Siirt İl Başkanımız İsa Agah şunları söyledi: “

Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Siirt İl Başkanlığı olarak; cumartesi günü Yönetim Kurulu üyemiz olan İsmet Teğin ve Abdullah Kösemen görevi başındayken darp edilmişlerdir.

Bilindiği üzere, Orman alanlarımızı korumak ve geliştirmek amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla ve 7 gün/24 saat esası ile görev yapan Orman Genel Müdürlüğü personeli, Ülke olarak Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde bile çalışmalarını aksatmadan, ülke ve millet sevdası ile yürütmeye devam etmektedir.

Ancak, halk sağlığını korumak, gıda güvenliğini sağlamak, ormanlarımızı ve tabiatı korumak amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımız da sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile tıpkı sağlık çalışanları gibi sık sık sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmakta, yaralanan ve yaşamını yitiren arkadaşlarımız olmaktadır. Mesai arkadaşlarımızın neredeyse her gün karşı karşıya kaldığı bu şiddet olaylarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak, resmi makamlarca sorunun çözümüne yönelik yeterince hukuki ve idari tedbir alınmamaktadır.

Maalesef cumartesi günü Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yapan mesai arkadaşlarımız görevlerini icra ederken 20 kişinin saldırısına uğramış, ancak jandarmanın müdahalesiyle saldırganların elinden kurtarılmıştır.

Tarım-Orman çalışanlarının yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; yaralanan mesai arkadaşımıza acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Orman Çalışanlarına yapılan adice ve korkakça saldırıların faillerini şiddetle kınıyor, gerekli tahkikatın bir an önce yapılarak, faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını talep ediyor, hukuki olarak tüm süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile sağlık çalışanlarının tamamına yönelik (Kamu çalışanı, özel sektör çalışanı, doktor, hemşire, şoför, hasta kabul memuru vb. hiçbir sınıf ve unvan ayrımı gözetmeksizin) uygulanan şiddeti önlemek amacı ile Türk Ceza Kanunu’nda öngörülen ceza oranları artırılmış ancak, ısrarla talep etmemize rağmen tarım orman çalışanlarımız söz konusu yasa kapsamına dahil edilmemiştir.

Ancak Tarım-Orman Çalışanlarının Yetkili Sendikası Toç Bir-Sen olarak; mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan ve sahada yapmış oldukları görevler nedeni sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımıza özgü, unvan veya sınıf ayrımı olmaksızın tüm çalışanlarımızı kapsayacak bir yasa teklifinin biran önce TBMM Başkanlığına sunularak yasalaşmasının sağlanmasına yönelik haklı talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN