Siirt'te Seyyar Satıcılara Çözüm

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te son günlerde sayısı artan seyyar satıcılara çözüm olarak belirli mahallerde semt pazarları kurulması isteniyor.

Kentteki vergi ödeyen esnaflar başta olmak üzere vatandaşlar, seyyar satıcıların şehrin en işlek caddelerinde olmaması gerektiğini söyledi.

Geçim sıkıntısı ve iş olmadığı için seyyar satıcıların önüne geçilmesinin pek mümkün olmadığının yalnızca kurulacak semt pazarları buna bir çözüm olacağını belirten esnaf ve vatandaş, yetkililerin gereğini yapmasını istedi.

Esnaf Cevdet Karataş, seyyar satıcıların işlerine engel olduklarını belirterek, ‘’Siirt’te asla düzen olmaz. Bazı seyyar satıcılar tanıdık diye herkes iptal ettiriliyor cezaları. Yetkililerin biz vergi ödeyen esnaf için durumu düzeltmesini istiyoruz.’’ dedi.

‘’Seyyar Satıcılar Haksız Kazanç Elde diyor’’

Esnaf Serdar Çelik ise seyyar satıcıların haksız kazanç elde ettiklerini belirterek, ‘’Ekmeğimize mani oluyorlar şehrin düzenini bozuyoruz. Her yerde tezgah açıyorlar. Burada yerleri var. Ama burada durmuyorlar. Burada ki iş durgunluğundan dolayı. Bunun önüne kimse geçmedi bunun önüne geçilemez. Siirt ufak bir yer tanıdık herkes mille in geçimi seyyar sayısı üzerine fabrika yok ticaret yok millet seyyar yöneliyor. En son iş bu. Dar gelirli olduğu için herkes bunu yapıyor dışarı çıkanlar da mevsimlik işçi inşaat işçisi. Çoban yazın kışında seyyar satıcı. Yetkililerin buna çare bulmasını bekliyoruz.’’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN