''Siirt'te Vaka Sayısı Nüfusa Oranlandığında Olması Gerekenin Üzerindedir''

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Eğitimci/Sosyolog Servet Kılıç, Siirt'te görülen koronavirüs pozitif vaka sayılarına ilişkin, ''Siirt’te virüs bulaşmış vaka sayısı nüfusa oranlandığında olması gerekenin üzerindedir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı özel açıklamada, ''Toplum dinamiği, o toplumun gelişmesine yön veren, toplumu yönlendirebilecek güç anlamına gelmektedir. Bir binanın temeli nasıl ki binayı ayakta tutuyorsa, aynı şekilde toplumsal dinamikler de bireylerin kültürel varlıklarını ve toplumsal kimliklerini ayakta tutma açısından önem arz etmektedir.'' dedi.

Kılıç, şöyle devam etti:

''Toplumsal dinamiğin yansıması olan toplumsal yapı 3 unsur üzerine oturmaktadır. Bunlar; Kültür, Din ve Toplumsal ahlak.
Değerler, bireylere amaçlar belirleyerek yön verir. Ortak davranışlar oluşturup, kolektif(ortaklaşa) hayatın temelini oluşturur. İyi-kötü, doğru-yanlış gibi kavramların temel kaynağıdır. Siirt’te bu toplumsal yapı ve değerler sisteminin oluşmasında Din âlimlerinin ve Aşiretlerin söylemleri çok önemli bir role sahiptir. Sağlık bakanının il bazında açıkladığı verilere göre Siirt’te virüs bulaşmış vaka sayısı nüfusa oranlandığında olması gerekenin üzerindedir. Yapılması gereken bireylerin dışarı çıkmalarını engelleme yoluyla Sosyal İzolasyonu sağlamaktır. Bu izolasyonun sağlanmasında Din âlimleri ve Aşiret liderlerinin din temelli yapacakları ortak ya da bireysel çağrılar toplumun büyük bir kesimi üzerinde etkili olacaktır.''

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN