'Tarımda Girişimci Kadın Güçleniyor' Programı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce “Tarımda Girişimci Kadın Güçleniyor Programı, Proje Pazarı ve Ödül Töreni” düzenlendi, “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı kapsamında eğitim alarak proje hazırlayan ve Van ilinde düzenlenen Proje Pazarı ve Sertifika Töreninde dereceye giren ilk 3 proje sahibi kadın çiftçilere düzenlenen törende ödülleri verildi.

Siirt Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve eşi, Rektör Prof. Dr. Murat Erman, protokol üyeleri, STK Başkanları ve temsilcileri ve Proje veren Kadın çiftçiler aileleriyle katıldı.

Program tanıtımını ve açılış konuşmasını yapan Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, projeye olan ilgiden memnun olduklarını, 75 kadın çiftçinin girişimcilik eğitim almış, 68 kadın çiftçi proje hazırlayarak sunduklarını ve ilk üçe girenlerin belirlendiğini söyledi.

Demirhan, tarımsal alanda kadınlara verilen her desteğin yerini bulduğuna inandığını ve kurum olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa devam edeceklerini belirterek Tarım Projelerine verdiği destekten dolay Vali Ali Fuat Atik’e teşekkür etti.

Düzenlenen programa başarı hikayesini anlatmak üzere davet edilen  Siirtli İş Kadını Betül Eren Işık iş hayatında kadın ve girişimcilik konusundaki deneyimlerini anlattı.

Vali Atik; “Kadın Konusunda İslam Önderini Örnek Almalıyız”

Siirt Valisi Ali Fuat Atik konuşmasında İslam önderi peygamberimizin kadın konusunda hayatını örnek almamızı, kadına ve eşlerine verdiği önemin ve mesajın iyi anlaşılması gerektiğini söyleyerek, toplumun omurgası olarak kadınlara cesur olmalarını öğütleyerek çalışmalarından dolayı Tarım ve Orman il Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Kurtalan ilçesinden dereceye girenlere ödüllerini Kurtalan Kaymakam Vekili Memiş İnan, Pervari İçesinde dereceye girenlere ödüllerini Pervari Kaymakamı Musa Aydemir ve Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Merkez İlçede İlk üç dışında dereceye girenlere ödüllerini Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan tarafından verildi.

İlk üçe girenlere ödülleri Vali Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik hanımefendi tarafından verildi.

Program “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisinin açılması ile sona erdi.

Tarımda Girişimci Kadın Güçleniyor Programı’nda İlimizde dereceye giren 3 Proje:

1. Sakine ALDEMİR Pancardan Gelen Sağlık (Ekmekçiler Köyü - Merkez / SİİRT) Ödülü 3 bin TL.

2. Nurcan DENİZ Siirt’in Nar Lokumu (Kurtalan) Ödülü 2 bin TL.

3. Halime TOPTAL Polenli Helva (Pervari - Beğendik Beldesi) Ödülü bin TL.

Programa Bilim Teknik Koleji Gıda Bölümünde okuyan kız öğrenciler de katıldı.

İlk üçte dereceye giren kadın çiftçiler, Ankara’da düzenlenecek törende diğer illerle yarışacaklardır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN