Teknikerler Derneği Başkanı Güneş, Antalya'da Siirt'i Temsil Etti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Teknikerler Derneği Başkanı Mansur Güneş, Antalya’da düzenlenen ‘’Coğrafi Bölge Tekniker Federasyonları Teknikerler Konfederasyonu ve Türkiye Tekniker Odaları ve Birliği Kuruluş Çalıştayı’’nda ilimizi temsil etti.

Çalıştayda konuşan Güneş, ‘’Amacımız geleceğimiz olan gençler için daha saygın bir ‘Tekniker’ sıfatı miras bırakmaktır.’’ dedi.

Gümeş, şöyle konuştu:

''Şimdiye kadar yaptığımız toplantı ve diğer çalışmalarla istediğimiz sonucu tam olarak elde edememişsek de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz; etmeliyiz. Deprem başta olmak üzere son dönemde yaşadığımız hadiseler ülkemizin teknik eleman ihtiyacını bir kez daha göstermiştir. Bu gerçeği daha iyi argümanlarla her platformda dile getirmeli ve Devletin yetkili organlarına da bu gerçeği kabul ettirmeliyiz. Bu toplantının ana temasının ‘Sözü Yükseltmek’ olarak belirlenmesini ve Teknik Elemanların başta Medya, Hükümet, Sendikalar ve STK’lar olmak üzere her alanda temsil edilmesi ve sözümüzü yükseltmek için heyetler ve çalışma grupları kurulmasını teklif ediyorum.''

Teknik elemanların sorunlarını dile getirecek heyetleri uzmanlık alanlarına göre burda belirleyeyeceğini belirten Güneş, şöyle devam etti:

'' 1-Sorunlarımızı medyada dile getirecek temsilcilerimiz olsun. Sorunlarımızı Sendikalara ve STK’lara iletip onlarla birlikte çare arayan bir heyetimiz olsun. Sorunlarımızı Hükümete iletecek bir heyetimiz olsun. Ama herşeyden önce birlik, beraberliğimiz ve ortak belirlediğimiz bir hedefimiz ve bizi o hedefe götürecek bir planımız ve programımız olsun. Evvela elimizdeki diplomamızın hak ettiği işi, ücreti ve saygınlığı talep edelim ama bunu yaparken sadece diplomamızla yetinmeyip kendi alanımızda daha da uzmanlaşmak için Halk Eğitim Merkezleri başta olmak üzere özel sektör ile de ortak eğitim kursları da düzenleyip üyelerimizin daha iyi yetişmesine katkı yapalım. Teknisyenlik ile Mühendislik arasında sıkışmış olan Teknikerlik için öncelikle kendi yapılanmamızı güçlü şekilde tamamlamız daha sonra da sözümüzü yükseltecek heyetlerimiz eliyle başta Hükümete yasal düzenlemeleri yaptırabilmek için tüm sendika ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmamız lazım. Teklifimi yineleyip takdirlerinize arz ederek sözlerime son vereceğim. 1- Temsil heyetlerini tayin edecek bir heyet belirleyelim. 2- Sorunlarımızı maddeler halinde tespit edelim. (Kamu çalışanların sorunları, özel sektörde çalışanların sorunları, işsiz olanların sorunları şeklinde) 3- Belirlediğimiz heyet; Medya temsilciler heyeti, Sendika ve Sivil Toplum temsilciler heyeti ve Hükümet temsilciler heyeti olarak çalışma gruplarını ve isimleri belirleyelim. 4- Heyetimiz ayrıca 1 yıllık ve 2 yıllık plan ve programları belirlesin. 5- Üyelerimiz için kurs ve eğitim programları için de bir çalışma grubu oluşturulsun.
Malumunuz 22 Ekim 2018 yılında ilimiz Siirt'te güzel bir program yapıp bugünün müjdesini bütün Türkiye'ye duyurduk ama maalesef bugün burda yüzlerce belki de binlerce tekniker arkadaşımızın olması gerekirken yine aynı simalar aynı yüzlerle mücadelemize devam ediyoruz edeceğiz de bundan kimsenin şüphesi olmasın yıllardır dile getirdiğimiz sözü yinelemek istiyorum kimseden dilenmiyor aş iş istemiyoruz hakkımız olan oda kurma hakkımızı talep ediyoruz ve bunun için mücadelemizi bırakmayacağımızın sözünü verip federasyonumuzun ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum''

Çalıştaya, Siirt Teknikerler derneği yönetim kurulu başkanı Mansur güneş yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri Tahsin Gündüz, Yusuf İnan, Mehmet Ali Olğaç katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN