NEDEN UÇAMIYORUZ!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te, son günlerde iptal edilen uçak seferleri vatandaşın büyük tepkisine yol açtı.

Defalarca törenlerle açılışı yapılan havalimanında uçuşların ufak bir hava muhalefetinde iptal edilmesine anlam veremediklerini belirten vatandaş, yetkililerden henüz bir açıklama yapılmamasından dolayı yakındı.

Ulaşımın son derece önemli olduğu günümüzde, Siirt’in havalimanından zaman zaman noksan kalması vatandaş nezdinde üzüntüye neden oluyor. Hava yolu olmazsa yatırımın da zor olacağını belirten vatandaşlar, bu durumun elzem bir durum olduğunu ve yetkililerin bir an önce çözmesi gerektiğini söyledi.

‘’Vatandaş Siirt Havalimanına Güvenemiyor’’

Siirt Havalimanında sıkıntı varsa seçimden seçime politik bir çıkar gibi kullanılmaması gerektiğini belirterek, ‘’Ya tam açılsın ya da bu kadar uçuş iptali yaşanacaksa hiç açılmasın’’ ifadelerini kullandı. İşlerinin aksadığını ve artık Siirt Havalimanına güven duymadıklarını belirten vatandaş, oldukça mağdur olduğunu dile getiriyor.

Fiyatların da çok yüksek olduğuna değinen vatandaş, Siirt’ten İstanbul’a ya da Ankara’ya uçulacağı zaman fiyatların Batman’dan daha avantajlı olduğunu belirtti.

‘’Devletin Parası Boşa Gitmesin’’

En son ihalesi yapılan ve çok ciddi paralar harcanacak Siirt’teki havalimanı için bu sıkıntılarla karşılaşılacağına yapılmamasının daha faydalı olacağını belirten vatandaşlar, devletin parasının boş yere gitmemesi gerektiğini savundu.

Gerekli düzenlemelerin en kısa sürede yeniden yapılıp, uçağın sıkıntısız bir şekilde Siirt’ten kalkış ve Siirt’e iniş yapmasını isteyen vatandaşlar, bu konu hakkında yetkililerden somut bir açıklama bekliyor.

Siirt’teki turizm firmaları da Siirt Havalimanının hep böyle sıkıntılı günler yaşayacağını belirterek, havalimanının Siirt’te kapatılıp Kurtalan’da açılması gerektiğini kaydetti.

Artı Siirt Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Siirt Turizm firması yetkilisi Önder Sekin de uçuşların iptal olmasının nedeninin ciddi hava muhalefeti olduğunu belirtti.

‘’Türk Hava Yolları Uçağın Düşmemesi İçin Risk almıyor’’

Sekin, ‘’Siirt’te sefer iptalinden kaynaklanan uçuşlarımız var, muhtemelen bu iptaller şubat, mart aylarına kadar hava şartlarından kaynaklanacak uçuşlar olacak. En büyük sıkıntımız sisin getirdiği görüş mesafesinin düşmesi. Bununla birlikte uçakların inememesinin diğer sebebi havalanı etrafındaki tepenin olması. Siirtli vatandaşlar uçağın kalkmamasını çeşitli nedenlere bağlıyor ama konunun sadece insanların canının riske edilmemesinden kaynaklandığını bilmelerini istiyorum. Dağ traşlandı, köy yolunun güzergahı değiştirildi fakat bunlar yetersiz. Türk Hava Yolları uçağın düşmemesi için risk almıyor. Konu bundan ibaret.’’ dedi.

‘’Uçuş İptalinden En Zararlı Çıkan THY’’

Uçuş iptalinin en çok THY’ye ve yetkili firmalara zarar verdiğini belirten Sekin, ‘’Bu durum işlerimize kötü yansıdı. İşlerimize yönelik güvensiz bir ortam hazırlıyor. İnsanların bütün planı berbat oluyor. Türk Hava Yolları sefer iptalinde tazminatları ödeniyor, her türlü mağduriyet gideriliyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için THY uçuşları iptal ediyor, herhangi siyasi bir neden yok. Güres Caddesi’nden görülen hava durumu Yağmurtepe köyünden görülen hava durumu ile aynı değil. Havalimanı bölgesinde bu mevsimde yoğun sis yaşandığı için uçuşlar daha sıklıkla iptal edilecek ve bunun tek nedeni de hava muhalefetidir.’’ diye konuştu.

‘’Siirt Havalimanının kesinlikle kapatılması gerekiyor’’

Siirt Havalimanının kapatılması gerektiğini belirten Sekin, ‘’Çet raporları hazırlandı, şu an en temiz havalimanı için uygun yer Kurtalan olarak görünüyor. Siirt’te var olan sisten dolayı uçak riske edilmek istenmiyor. Türk Hava Yollarının art niyeti yok.’’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN