Yatır Var Dediler Parkı Talan Ettiler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi, 5 ayda 3 kez elektrik direkleri, bankları ve spor aletleri tahrip edilen Algül Mahallesi’ndeki parkı yeniden onaracak.

Siirt Belediyesi'ne ait Algül Mahallesi Parkı’ndaki aydınlatma direkleri ve bankların yanı sıra spor aletleri, geçen Haziran ayından bu yana 3 kez kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

Algül Mahallesi sakinleri , uzun yıllar önce parkın bulunduğu alanın mezarlık olduğunu ve “yatır” bulunduğu iddiası ile parkın tahrip edildiğini öne sürüyor, bazı vatandaşlar da gençler ve çocukları suçluyor. Mahalle muhtarı tahriplerin önüne geçilmesi için bekçi konulmasını önerirken, vatandaşlar ise yatır korkusu ile bekçilerin parka gelmediğini ifade etti.

‘BEKÇİLER KORKUTULDU’

Mahallilerden Davut Gerger, belediyenin parkı bu yıl eksiksiz bir şekilde hizmete sunduğunu belirterek, temiz hava nedeniyle çevre mahallerden parka ailelerin geldiğini dile getirdi. Çocukların parka zarar verdiğini ifade eden Gerger, çocukları engelleyemedikleri için mahalle sakinlerini suçladı. Daha önce parkta bekçi olduğunu söyleyen Gerger, "Bekçileri mahalleli korkutuyor. Diyorlar burada ‘yatır’ var. Hatta kimi bekçilerin felç kaldığını dahi söylediler. Korkan bekçiler bir daha gelmedi" diyerek iddiaların yalandan ibaret olduğunu söyledi.

‘MAHALLE SAKİNLERİ TAHRİP ETTİ’

Parka yapılan tahribatları gördüğünü ifade eden mahalle sakinlerinden Veysel Şakar ise parkın çok uzun yıllar önce mezarlık olduğu için “yatır” iddialarının ortaya atılmış olabileceğini söyledi. Kayyum döneminde parkta bekçi kulübesi olduğunu, fakat bekçinin hiç parka gelmediğini ifade eden Şakar, uyuşturucu kullanan kişilerin de parka geldiğini ve parka zarar verdiğini söyledi. Şakar, "Belediyenin ilk yaptığı gibi parkımızı yeniden onarmasını talep ediyoruz" dedi.

Parkın karşısında evi bulunan mahalle sakinlerinden Siti Algöz de, parkın onarılmasını isterken, Mahalle Muhtarı Aydın Eroğlu ise parkın mahalleli tarafından tahrip edildiğini söyledi. Parkı korumanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Algül, "Belediyeden parkın yeniden onarılmasını ve parka bekçi konulmasını istiyoruz" diye konuştu.

‘PARKI ONARACAĞIZ’

Siirt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülçin Köneş ile Belediye'nin Park Bahçeler Müdürü Burak Can, parktaki tahribatı yerinde inceleyerek mahalle sakinlerini dinledi. Parkı yeniden onararak bekçi görevlendireceklerini ifade eden Köneş, belediye olarak yeşil alanların görünür olması amacıyla duvar örmek istemediklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN