Dünya

Dünya Haberleri

Komşu Ülkede Savaş Çanları

İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletinde sınır muhafızları ile Taliban güçleri arasında çatışma çıktı. Bölgeden gelen bilgilere göre, çatışmalar esnasında 2 İran sınır muhafızı ile Taliban güçlerinden 1 kişi öldü. Taliban geçici hükümeti Savunma Bakanlığı, "savaş başlatmak için bahaneler üretmenin ve olumsuz davranışlarda bulunmanın hiçbir tarafın çıkarına olmadığını" ifade ederek, Taliban yönetiminin, herhangi bir sorunu çözmenin en makul yolu olarak diyaloğu gördüğünü bildirdi.

Almanya'da Yaşadıkları Yetmiyormuş Gibi Bahçelerine 200 Bin Euroluk Meteor Düştü

Almanya'da Şahin Ailesi'nin bahçesine düşen 200 bin euro değerindeki göktaşının, 4.5 milyar yaşında olduğu belirlendi.

Depremzede çocuk Hollanda'da tek başına bulundu

Hollanda'nın güneyindeki Masstricht kentinde depremzede olduğunu söyleyen 5 yaşındaki bir Türk çocuğu yalnız halde bulundu

İşte dünyanın en pahalı dondurması! Fiyatını duyanlar hayrete düştü

Guinness Dünya Rekorları dünyanın en pahalı dondurması Byakuya'yı duyurdu. Fiyatıyla dünya rekoru kıran dondurma özel malzemeler içeriyor. Geliştirmesi 1,5 yıldan fazla süren dondurmanın fiyatına gelince... Bir aile tatilinden daha pahalıya mal olan bu dondurmanın fiyatı duyanları hayrete düşüyor!

Almanya’ya nitelikli göç netleşiyor: Üniversite mezununa hemen vize

Almanya’nın Nitelikli Göçmen Yasası netleşiyor. Mecliste görüşülmekte olan tasarıya göre; Üniversite mezunu ile IT‘cilere hemen, iki yıllık meslek eğitimini bitirene, bir uzmanlığı olana çalışma ve oturma izni verilecek. İşte Almanya'da çalışabilmenin şartları...

Neçirvan Barzani, Erdoğan'ı arayarak tebrik etti

Neçirvan Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AK Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği başarıdan ötürü tebrik etti.

111 yıl önce batmıştı, Titanik'in enkazı ilk kez görüntülendi

Dünyanın bilinen en eski gemi enkazı olan Titanik, dijital tarama yöntemiyle görüntülendi. Atlantik'in 3.800 metre derinliğindeki enkazın dijital taramayla elde edilen görüntüleri, en ince detaylarına kadar netlik sağladı.

İsrailli eski futbolcu Pini Balili, cumhurbaşkanlığı seçimi için Tel Aviv'de oy verdi

2005-2008 arasında Sivasspor'da top oynayan ve Süper Lig'in unutulmaz isimleri arasında yer alan İsrailli Pini Balili, 2017 yılında Türk vatandaşlığına geçmişti. Balili, Tel Aviv Büyükelçiliği'nde cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu kullandı. İsrailli eski futbolcunun Türk vatandaşlığına geçtiğinden yeni haberi olan büyük bir kesim Balili'yi oy kullanırken görünce oldukça şaşırdı.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani: Kimse bizim taraftan Türkiye'ye operasyon yapamaz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, “Irak ve Kürdistan Bölgesi'nden silahlı bir grup askeri operasyon yapmak için Türkiye'ye gidemez ve Kürdistan Bölgesi'ne geri dönemez" dedi.

Barış sürecini yöneterek aşiretleri kızdıran Ürdünlü kadının hikayesi

Ürdün Milletvekili Miyade Şirim, 3 aile arasındaki anlaşmazlığı çözmeyi başardı ve davranışları şeyhlerin eleştirilerine ve insan hakları aktivistlerinin memnuniyetle karşılamasına yol açtı

İspanya'da kira artışlarına sınırlama getiren yasa tasarısı kabul edildi

İspanya'da ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı 167'ye karşı 176 oyla mecliste kabul edildi. Tasarının onaylanması halinde, şimdiye kadar TÜFE'ye göre belirlenen kira artışlarının 2023'te yüzde 2, 2024'te yüzde 3 ile sınırlandırılması iki yıldan fazla boş kalan evlerin emlak vergilerinin de yüzde 150'ye varan oranla artırılması öngörülüyor.

'Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız' diye kandırılmışlardı: Ölü sayısı 83'e yükseldi

Kenya'da açlıktan ölmeleri halinde 'Hz. İsa ile tanışacakları' vaadiyle kandırılan tarikata ilişkin süren soruşturma kapsamında ölü sayısı 83'e yükseldi. Tarikat lideri ise arama çalışmalarını sürdüren polisine en az bin ceset bulacağını iddia etti. Kenya Devlet Başkanı Ruto da duruma "Terörizmden farksız" sözüyle tepki gösterdi.

DSÖ: Sudan’da 270 kişi öldü, 2 bin 600'den fazla kişi yaralandı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sudan’daki çatışmalarda bugüne kadar 270 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 600’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bir efsanenin sonu: Dünyanın en kalabalık ülkesi değişti

Bir efsanenin bitişi duyuruldu. BM tahminlerine göre dünyanın en kalabalık ülkesi artık Çin değil Hindistan. Bunun küresel ölçekte de büyük değişimlere yol açacağı tahmin ediliyor.

41 yaşındaki adamın tam 550 çocuğu var! Daha fazla kadını hamile bırakmasına yasak geldi

Hollanda yasaları, bağışçıların en fazla 12 kadına sperm vermesine ve en fazla 25 çocuğun babası olmasına izin veriyor.

İsrail-Lübnan krizinde son durum… Bölgede gerilim artıyor

İsrail ordusu, Lübnan'dan gelen ve İsrail hava sahasını ihlal eden bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Böylesi filmlerde olur! Tuvaletin duvarını delip... Çalışanlar, akılalmaz olayı ertesi sabah işe geldiklerinde fark ettiler

ABD'nin Washington eyaletinin Lynnwood şehrindeki bir alışveriş merkezinde Apple mağazasının bitişiğindeki kahve dükkanındaki tuvaletin duvarını delen hırsızlar, 500 bin dolar değerinde mal çaldı.

Uçaktan ‘kobra’ çıktı! Pilot panik halde acil iniş yaptı

Güney Afrikalı bir pilot seyir esnasında koltuğunun altında kobra yılanı olduğunu fark edince acil iniş yaptı.

Rusya'da korkutan deprem! 6.9 büyüklüğündeki sarsıntı halkı sokaklara döktü, yapılarda büyük hasar meydana geldi

Rusya'nın Kamçatka bölgesinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Şiddetli sarsıntının ardından bölge sakinleri kendilerini sokağa atarken, yapılan ilk incelemede hiçbir binanın yıkılmadığı ancak birçok yapıda derin çatlaklar meydana geldiği belirtildi. Ülkede yaşananların ardından kriz masası oluşturulurken, artçı sarsıntıların sürdüğü bildirildi.

Toplam 1248 haber.