Dünya

Dünya Haberleri

Uçak motoru havaalanı çalışanını yuttu

San Antonio Uluslararası Havaalanı'nda uçağının motorunun akımına kapılan bir havaalanı çalışanı feci şekilde can verdi.

İki haftada 20 kişiyi öldüren “Dünyanın en çok aranan maymunu” tutuklandı... Başına ödül bile konulmuştu

“Dünyanın en çok aranan maymunu” Hindistan’da 2 haftada 20 kişiyi öldürmesi üzerine dünya manşetlerindeki yerini almıştı. Vahşi maymunun nihayet tutuklandığı açıklandı. Sakinleştirici iğneyle etkisi hale getirilen maymun kafese kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Wagner grubunun darbe girişimine karşı Putin'e desteğini iletti

Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in darbe girişimi gündemi sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Bu bir darbedir, yanıtımız çok sert olacak

Paralı asker grubu Wagner'in isyan başlatmasının ardından Rusya lideri Putin kameralar karşısına çıktı. Putin, "Askerlerimiz halkımızın güvenliği için mücadele edecek, tüm güçlerin birliğine ihtiyacımız var. Bu bir darbedir; talimatı verdim, isyana kalkışanlar hesap verecek. Yanıtımız çok sert olacak" ifadelerini kullandı.

Rusya'da darbe ihtimaline karşı askeri araçlar sokağa indi: Wagner grubu nedir, ne kadar askerden oluşuyor?

Rusya'nın paralı askerleri olarak bilinen Wagner Grubu, Vladimir Putin'in özel ordusu olarak da tanımlanabilir. Wagner grubunun 25 bin askeri gücü bulunduğu konuşuluyor. Grup, özel askeri müteahhitlerin resmi olarak yasak olduğu Rusya'da yasaların ötesinde faaliyet gösteriyor. PMC Wagner olarak da bilinen Wagner Grubu, bir Rus paramiliter örgütüdür. Çeşitli şekillerde özel bir askeri şirket, bir paralı asker ağı veya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fiili bir özel ordusu olarak tanımlanıyor. Grubun, Putin'le yakın bağları olan bir iş adamı olan Yevgeny Prigozhin'e ait olduğuna veya finanse edildiğine inanılıyor.

Bilim insanları keşfetti: Güneş'ten bile daha sıcak gök cismi

Bilim insanları, ısısı 7 bin 730 santigrat dereceyi aşan bu gök cismine ‘WD0032-317B’ ismini verdi.

Evliyken kaçırılan kadın 9 yıl sonra esaretten kurtuldu: Eşiyle nikah tazeledi

IŞİD’in 9 yıl önce Irak’ın Sincar kentinde kaçırdığı Yezidi Samiya Simo, 9 yıl sonra esaretten kurtuldu. Simo, birkaç ay evli kaldığı eşiyle nikah tazeledi.

Öldü sandılar, tabuta koydular: Cenazede nefes aldı

Ekvador Sağlık Bakanlığı, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede öldüğü rapor edilen ve saatlerce tabutta kalan kadının yaşadığının ortaya çıkması sonrası inceleme başlattı.

İsveç'te Kur'an için saygısız karar

İsveç'te Yüksek Mahkeme, polisin "Kur'an-ı Kerim yakma yasağını" kaldıran idare mahkemesinin kararını onayladı

Gezecek ülke kalmadı, kendi ülkesini kurdu: 'Sultanımız Türkiye'yi seviyor'

Randy “R Dub!” Williams isimli bir DJ, "Gezecek ülke kalmamıştı, ben de kendi ülkemi yarattım" diyerek "Slowjamastan Cumhuriyeti"ni kurdu. Williams Türkiye basınına yansıyan haberlere de yanıt verdi.

Hesabına yanlışlıkla 132 milyon dolar yatırıldı: O kadar sıfır vardı ki korktum

Brezilya’da yaşayan 58 yaşındaki Antonio Pereira do Nascimento, banka hesabına 132 milyon dolarlık havale yapıldığını gördüğünde gözlerine inanamadı. Nascimento’nun hesabına iki banka arasındaki yanlış havale işleminden dolayı paranın gönderildiği ortaya çıktı.

ABD'de 'kırmızı alarm': Maske geri döndü

New York şehri ve civarında hava kalitesi seviyesi turuncu renkten 165 kırmızı renge çıkarıldı. Koronavirüsün sona ermesiyle veda edilen maske yeniden kullanılmaya başlandı. Öte yandan, ABD’nin 5 eyaletinde orman yangınlarına karşı 'kırmızı alarm' uyarısı yapıldı.

ABD’den ‘Suriye’de ayrı bir Kürt devleti’ açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, “ Suriye'nin kuzeyinde” ayrı bir devlet kurulmasını desteklemediklerini söyledi. Patel, Irak'ın bağımsızlığını desteklediklerini ve bu bölgedeki tehditleri de ciddiye aldıklarını söyledi.

Youtube: Seçimle ilgili asılsız iddiaları içeren içeriği kaldırmayacağız

ABD merkezli video sosyal medya platformu Youtube, yanlış ve yanıltıcı bilgilendirme yapan videoların ABD'nin gelecek seçim döneminde platformdan kaldırılmayacağını duyurdu. 2020’deki ABD Başkanlık seçimlerinde bu tip binlerce videonun kaldırıldığını ancak bundan böyle her türlü siyasi fikrin açıkça tartışılması için kaldırmayacaklarını belirtti.

Uzaylılar var mı? NASA'dan UFO’larla ilgili açıklama

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarihinde ilk kez "tanımlanamayan hava olayları" olarak adlandırılan ve genellikle UFO olarak bilinen nesneler üzerine halka açık basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, ABD Savunma Bakanlığı tarafından geçen sene İHA ile kaydedilen ve binaların üzerinde hızla hareket eden bir görüntü paylaşılarak, nesnenin henüz ne olduğunun tespit edilemediği belirtildi.

Yer İran! Mide ağrısıyla hastaneye başvurdu, makatından deodorant şişesi çıktı

İran'da mide ağrısıyla hastaneye başvuran bir hastanın rahatsızlığının sebebi anlaşılmayınca röntgen çekildi. Röntgen görüntülerinde, adamın içinde organlarını sıkıştıran bir deodorant şişesi bulunduğu görüldü. Makattan içeri sokulduğu anlaşılan deodorant şişesi, mide ameliyatıyla çıkarıldı.

Uzmandan 'en sıcak yıl' uyarısı

Yurt genelinde kış ayları kurak ve serin geçirildi. Yaşanan mevsim 'nerede o eski kışlar?' dedirtti. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, önümüzdeki 5 yıl içinde bir senenin, şimdiye kadarki en sıcak yıl olan 2016'dan da sıcak olmasına neredeyse kesin gözüyle bakıldığını söyledi.

Dünyada ‘Türkiye’deki seçimler’ ve ‘Erdoğan’ aratıldı

Türkiye, 28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini geride bıraktı. Google Trends verilerine göre Türkiye’deki seçimler birçok ülkede en çok aratılan kelimeler olurken, Türkiye’de ise ‘euro’, ‘Pirus Zaferi ne demek’ ve ‘döviz’ ilk üçte yer aldı.

Komşu Ülkede Savaş Çanları

İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletinde sınır muhafızları ile Taliban güçleri arasında çatışma çıktı. Bölgeden gelen bilgilere göre, çatışmalar esnasında 2 İran sınır muhafızı ile Taliban güçlerinden 1 kişi öldü. Taliban geçici hükümeti Savunma Bakanlığı, "savaş başlatmak için bahaneler üretmenin ve olumsuz davranışlarda bulunmanın hiçbir tarafın çıkarına olmadığını" ifade ederek, Taliban yönetiminin, herhangi bir sorunu çözmenin en makul yolu olarak diyaloğu gördüğünü bildirdi.

Toplam 1247 haber.