Eğitim

Eğitim Haberleri

Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi Öğrencileri Bilgilendirildi

Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, Müdür Yardımcısı Hatice Uğur ile öğretmenleri Zekeriya Durmaz, Zümra Korkmaz ve Ömer Koruyan eşliğinde SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Diyarbakır'da çocuklar 'Yerli Malı Haftası'nı kutladı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, 85 öğrencinin katılımı ile Yenişehir Yaşam Parkı'nda Yerli Malı Haftası etkinliği düzenledi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı, 'sahte akademisyen' çıktı!

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu’nun akademisyen olmadığı ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Konsey’e 115 üniversite bağlı.

Gastronominin Nobel Ödülünü Alan Ünlü Şef, Siirt Üniversitesi Öğrencileriyle Söyleşide Bir Araya Geldi!

Basque Culinary World Prize 2023' ödül sahibi Türk şef Ebru Baybara Demir, Siirt Üniversitesi Gastro Sanat Topluluğu’nun hazırladığı söyleşiye katıldı.

Diyarbakır'da 5 günde 237 bin kişi kitap fuarını ziyaret etti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ev sahipliğinde düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı'nı 5 günde 237 bin 768 kişi ziyaret etti.

Diyarbakır'da 'Ailenizin Kumandası' söyleşisi yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Ailenizin Kumandası Uzaktan Değil Yakından Kumanda' söyleşisi düzenlendi.

Öğrencilerin tarih bilgisini geliştirecek protokol imzalandı

Öğrencilerin tarih bilgisini ve bilincini geliştirmek amacıyla '1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması' ve 'Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması' düzenlenecek. Yarışmaların usul ve esaslarını belirleyen protokolleri Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı imzaladı.

ÖSYM duyurdu: KPSS-2023/2 tercih ekranı açıldı

KPSS-2023/2 tercih işlemleri, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılabilecek.

Kaymakam Yılmaz, okul tadilatını yerinde inceledi

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Vahit Yılmaz, tadilatı ve boya işlerinin yapıldığı Aşağıtaşmalı İlkokulunu gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir, Nizip'te görev yapan öğretmenlere bisiklet dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip ilçesinde görev yapan öğretmenlere 400 adet bisiklet dağıtıldı.

100. yıl temasıyla sanatını icra eden öğrenciler ödüllendirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu'nun 100'üncü yıl dönümü temasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilirken, başarılı olan bin 320 sporcuya da spor malzemesi desteği verildi.

SANKO Eğitim Kurumları 'Tadımlık Ders' etkinliğinde buluştu

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, öğretmenleri Dicle Direkçi, Meryem Özkan ve Hakan Güven eşliğinde Tadımlık Ders etkinliği kapsamında SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Liselerde 'temel hukuk bilgisi' müfredata alındı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan "temel hukuk bilgisi" dersinin müfredatı hazırlandı. Dersin "Farazi dava uygulamasına sen de katılır mısın?" ünitesinde öğrenciler, kamu hukuku ve özel hukuk dalları kapsamında belirlenmiş konularla ilgili dava dosyası hazırlayacaklar ve canlandırma yapacaklar.

Okullarda, geleneksel oyunlar yeniden oynanacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun nasıl oynandığını içeren "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap ve bu oyunlara ilişkin videolar hazırlandı.

Türkiye'den 119 üniversite dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi arasına girdi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca açıklanan "dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi" sıralamasına Türkiye'den 119 üniversite girdi.

Diyarbakır'da 'Terapistin Mevlana Olsaydı' söyleşisi gerçekleşti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Huzur Hanem' buluşmaları çerçevesinde yazar Senai Demirci tarafından söyleşi gerçekleştirildi.

Kozluk'ta 190 çocuk ilk defa müze ile tanıştı

Batman Valiliği öncülüğünde dezavantajlı çocuklar için başlatılan proje dahilinde Kozluk ilçesinde 190 çocuk, Batman Müzesini gezdi.

Diyarbakır'da 'Kitap Fuarı' kapılarını açtı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Eylül Fuarcılık tarafından Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24 Aralık'a kadar sürecek Kitap Fuarı'nın açılışı düzenlenen programla gerçekleşti.

Çermik'te öğrencilerden tiyatro şöleni

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Muhammed Emin Er Anadolu İmam Hatip Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sahneye taşıdığı Aileler Kapışıyor adlı oyun büyük ilgi gördü.

Toplam 708 haber.