Eğitim

Eğitim Haberleri

Siirt'te Kürtçe Seçmeli Ders İçin Broşür Dağıttılar

HÜDA-PAR Siirt il gençlik kolları başkanlığı, Güres Caddesinde dağıttığı broşürlerle ailelere 19 Şubat’a kadar süresi dolacak olan ortaöğretim sınıflarda seçmeli dersler içinde Kürtçe dersini de tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Siirt Üniversitesi’ne TÜBİTAK Desteği

Siirt Üniversitesi’nin ihtisas alanı olan “tarım ve hayvancılık” üzerine yapılan bilimsel projeleri kabul görmeye devam ediyor.

HÜDAPAR Siirt İl Başkanından Kürtçe Seçmeli Ders Çağrısı!

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, ortaokullarda 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler arasında yer alan Kürtçe dersine dikkat çekti.

GAÜN'de 6 Şubat anma etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kök Hücre Topluluğu, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden GAÜN Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Melik Baha Belikırık ve beraberinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları anısına fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Depremde hayatını kaybeden öğrenci ve çalışanlar için anma töreni düzenlendi

6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybeden Adıyaman Üniversitesi personel ve öğrencileri için karanfil bırakma töreni düzenledi

Okul önlerinde asayiş denetimi yapıldı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerince kentteki okul önlerinde denetimlerini sürdürüyor..

Öğrenci ve veliler dikkat, müfredat değişiyor: 'Daha az bilgi' olacak, beceri eğitimleri geliyor

MEB yeni müfredatı ile ilgili araştırmalar sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği ile ilgili açıklama geldi. MEB yeni müfredatı ne zaman duyurulacak sorusu da cevap bekleyen sorulardan birisi oldu.

Kürtçe ders için son tarih 12 Şubat

Okulların 5,6, 7 ve 8’inci sınıflarında okutulan Kürtçe dersler için, 30 Ocak’ta başlayan başvuru süreci 12 Şubat’ta sona erecek.

Öğrencilerin motivasyonunu arttırmak için bahçe duvarını süsledi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir resim öğretmeni, Kur'an kursu öğrencilerinin ders aralarında motivasyonunu arttırması için caminin bahçe duvarını renklendirdi.

Öğrenciler ve veliler dikkat! MEB duyurdu: Bütün illerde ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, basın toplantısında Türkiye'nin eğitim sistemi üzerinde yapılan ve yapılacak olan önemli değişikliklere dair açıklamalarda bulundu. Alınan kararlar öğrencilerin yüzünü güldürecek...

Umre'den dönen öğrencilere coşkulu karşılama

Şahinbey Belediyesi, umre ziyareti için Suudi Arabistan'a giden 160 öğrenciyi Gaziantep Havalimanı'nda coşkulu bir şekilde karşıladı.

YÖK Başkanı açıkladı: Yapay zeka bütün programlara entegre olacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ temelli bilişim teknolojisini ve mobil yazılım temelli iletişimi bütün programlara entegre edeceklerini söyledi.

Öğrencilerin sosyal sorumluluk düzeyleri artırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin sosyal sorumluluk düzeylerini artırmak amacıyla, Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi'ni hazırladı. Öğrenciler ortaöğretimde 40 saatlik sosyal sorumluluk faaliyetlerini yerine getirecek, faaliyetler puanla değerlendirilmeyecek ancak mezuniyetlerinde belgelendirilecek.

GAÜN Öğrencisi Taekwondoda Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Taekwondo Türkiye Şampiyonasında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri Barış Eşiyok Türkiye şampiyonu, Yunus Emre Taş ise Türkiye ikincisi oldu.

Kahta'da Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı

Adıyaman'ın Kahta İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı.

Eğitim yatırımları değerlendirme toplantısı yapıldı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 'Eğitim Yatırımları Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Sınav ücretlerine yüzde 165 zam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “ÖSYM sınav ücretlerine yüzde 165 zam yaptı. YKS 2024’te, 3 oturum için alınacak ücret 800 TL’yi aşacak” dedi

Tatilde, moral deposu etkinler devam ediyor

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde spor merkezlerinde çocukların uzun süre unutamayacağı şenlikler düzenliyor. Büyük ilgi gören etkinlikleri, ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, miniklere özel ilgi göstererek yakından ilgileniyor.

GAÜN'de Erasmus+ Programının önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi, GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut'un katılımıyla öğrencilerin kariyer planları için Erasmus+ Programının önemi ve dijitalleşmesi üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplam 707 haber.