Eğitim

Eğitim Haberleri

SANKO Okulları öğrencileri tenis yarışmasında il birincisi oldu

SANKO Okulları Genç Kız ve Erkek Tenis Takımları, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okul Sporları Genç Kız ve Erkek İl Tenis Müsabakası'nda birinci oldu.

Öğrencilere, gençlik ve güvenli gelecek projesi anlatıldı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen Gençlik ve güvenli gelecek projesi kapsamında Sincik ilçesindeki öğrenciler, suç ve suçlularla mücadele hakkında bilgilendirme yapıldı.

Adıyaman Üniversitesi'nin tarımsal projesi desteğe değer görüldü

Adıyaman Üniversitesi tarafından hazırlanan 'TRC1 Organomineral Gübre Projesi' İpekyolu kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi arasında sosyal, bilimsel ve teknolojik iş birliği protokolü imzalandı.

Hem eğitim, hem üretim

GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, halı, ekmek ve yemek üretim tesisleri ile modern fabrikaları andırıyor.

Tahmazoğlu'ndan üniversite öğrencilerine 270 milyonluk dev destek

Geçtiğimiz yıllarda üniversite öğrencilerine destekte bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, desteğini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Tahmazoğlu'nun Üniversite öğrencilerine güz ve bahar döneminde vermiş olduğu destek 270 Milyon TL oldu.

GAÜN Yabancı Diller Yüksekokulunda mesleki gelişim programı başarıyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yabancı Diller Yüksekokulu, Aralık 2023'te başlatılan Mesleki Gelişim programının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Programın çıktıları, yüksekokulun tüm akademik personeli ile paylaşıldı.

Köy okulu öğretmenlerinden örnek davranış

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Karakesek ilkokulunda öğretmenler, belediyenin verdiği bisikletleri öğrencilerine hediye etti.

MEB, 6. ve 9. sınıf öğrencilerinin gireceği ortak sınav tarihlerini duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul 6. sınıf Türkçe ile lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart Salı, matematik dersleri için 27 Mart Çarşamba günü ülke genelinde ortak sınav yapılacağını duyurdu. Sınavlar için konu soru dağılım tabloları da yayımlandı.

MEB, özel okullarda Noel, Paskalya ve Cadılar Bayramı kutlamalarını yasakladı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullar yönetmeliğini değiştirdi. Değişiklikle, "milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinlikler" yasaklandı.

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, basını bilgilendirdi

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, deprem sonrası yapılan çalışmalar ile ilgili basını bilgilendirdi.

YÖK'ün burs miktarları artırıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, doktora, lisans ve üstün başarı sınıflarında eğitim gören öğrencilere sağlanan burs miktarları artırıldı.

Lise öğrencisi Kur'an-ı Kerimi okuma yarışmasında Diyarbakır 3.'sü oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde her yıl tüm illerde düzenlenen Erkekler Genç Sada Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması finallerinde lise öğrencisi Diyarbakır 3.'sü oldu.

Siirt'te yeni e-sınav merkezi kuruldu

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında e-sınav Merkezi açıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar'dan GAÜN'ne övgü

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'inci yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep Üniversitesine (GAÜN) gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve yanındaki heyet Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın'ı ziyaret etti.

İşitme ve görme engelli ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, anne babası işitme ve görme engelli olan çocuklara sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyecek ücretsiz eğitim hizmeti verecek.

Sınavlarda yeni dönem! Yapay zeka kullanılacak, ÖSYM Başkanı açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavlarda kullanılacak yapay zeka ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Siirt Atatürk Anadolu Lisesi Yeni Binasında Eğitime Başladı

Siirt Atatürk Anadolu Lisesi, yapımı tamamlanan yeni binasında ilk dersini gerçekleştirdi.

Siirt'te Avrupa Birliği Projeleri Yazma Eğitimi Alan Gençler, Avrupa Fırsatlarından Yararlanıyor

Siirt'te CEDİD Derneği tarafından gençlere yönelik Avrupa Birliği Projeleri yazma eğitimi veriliyor. 

Toplam 708 haber.