Eğitim

Eğitim Haberleri

Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılı ve sornasında kaç öğretmen ataması yapılacağı konusunda ilk bilgileri paylaştı.

Jandarma okul servis araçları ve motosiklet sürücülerini denetledi

Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından okul servis araçları, motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik denetim yapıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı'nın 60'ıncı yıl gururu

Kuruluşunun 60.yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, 2023-2024 eğitim öğretim yılında mezun olan lise öğrencilerine yönelik 60'ıncı yıl mezuniyet balosu düzenledi. GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve IB Cemil Alevli Koleji'nden bu yıl toplam 144 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Genel Müdür Fevzi Gürsel mezunlara başarılar diledi.

Erdem Koleji'den Uluslararası SASMO başarısı

Dünyanın en prestijli matematik olimpiyatlarından biri olan Singapur-Asya Okullar (SASMO) Matematik Olimpiyat sınavında Erdem Koleji'nin 4 öğrencisi altın madalya, 7 öğrencisi gümüş madalya, 15 öğrencisi ise bronz madalya alarak uluslararası başarıya imza attı.

Üniversite bünyesinde engelsiz kütüphane birimi hizmete açıldı

Adıyaman Üniversitesi Merkez Kütüphanesi bünyesinde engelsiz kütüphane birimi personel ve öğrencilerin kullanımına açıldı.

Fenomen öğretmenlere ceza geliyor: Sicil dosyalarında 5 yıl kalacak

Öğrencilerinin görüntülerini sosyal medyada izinsiz paylaşan öğretmenler, kınama cezası alacak.

DGS başvurusu başladı! Sınava katılım gösterecek adaylar için ÖSYM'den tarih uyarısı!

DGS sınav başvurusu bugün ÖSYM AİS ekranı üzerinden alınmaya başlandı.

PDR'ye vizyon katan sempozyum

Gaziantep Erdem Koleji'nde, bu yıl 5.si düzenlenen PDR Günleri kapsamında 'Okullarda Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Uygulamaları' konulu rehberlik sempozyumu gerçekleşti.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Adıyaman'da öğrencilerle buluştu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Adıyaman'da öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, uzayda yaşadığı deneyimle ilgili bilgiler paylaştı.

Diyarbakır Final Okulları'nda mezuniyet töreni

Diyarbakır'da eğitim çıtasını yükseklere taşıyan Özel Final Fen ve Anadolu Lisesi, 2024 yılı mezunlarını törenle uğurladı.

Adıyaman'da İngilizce Dil Festivali düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen İngilizce Dil Festivali yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

TOBB Gaziantep GGK, genç girişimcileri Mert Başaran ile buluşturdu

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) koordinatörlüğünü yürüttüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu (TOBB Gaziantep GGK), 'Küçük İşler Büyük Özgürlükler' kitabının yazarı, ünlü Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran'ı genç girişimcilerle buluşturdu.

Okullar 1 hafta erken kapanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ildeki okulların yaz tatili için 1 hafta erkenden kapanacağını duyurdu. Bakan Yusuf Tekin, okullarda uygulanacak yeni bir uygulamayla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Öğretmen atamalarında yeni dönem! Mülakat sistemi sil baştan değişiyor

20 bin atama müjdesinin ardından, yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı. Yeni taslağa göre; öğretmen adayları 14 haftalık konudan sorumlu olacak. Mülakatlar kamera kaydına alınacak ve 45 dakika sürecek. Adaylara birer kod verilecek ve heyet tarafından kimlikleri bilinmeyecek. Ayrıca adaylar salondan çıkmadan puanını öğrenecek.

Öğretmenler okul müdürünün öldürülmesi sonrası harekete geçti! Yarın ilk derse girmeyecekler

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencisi tarafından vurularak katledilmesi Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler tarafından protesto edilecek.

SON DAKİKA: Öğretmen atama sayısı ve başvuru takvimi açıklandı (Branş dağılımı ve kontenjan sayısı)

Son dakika haberi... Binlerce öğretmenin merakla beklediği öğretmen atamalarına ilişkin detaylar belli oldu. 2024 öğretmen atamaları branş dağılımı ve kontenjan bilgisini de açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Peki, 2024 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen atamaları branş ve kontenjan sayısı belli oldu mu, başvurular ne zaman?

Bakan Tekin: 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrası, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hazine ve Maliye bakanımız ve ilgili kurmaylarıyla görüşme ve toplantılar yaptık. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık.

Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur." dedi.

GAÜN Erasmus+ ka220 hed projesinin vilnius toplantısı başarıyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Başaran yürütücülüğünde gerçekleştirilen STEAM Eğitiminde Girişimcilik Standartlarının Belirlenmesi projesinin beşinci ulus ötesi toplantısı, İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya ve Türkiye'den akademisyenlerin katılımıyla Vilnus VGTU ininerijos licjus ev sahipliğinde Litvanya'da gerçekleştirildi.

Toplam 720 haber.