10 Ekim Ankara Gar Katliamı davasında karar çıktı! 101 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası

Terör örgütü İŞİD tarafından 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde toplanan kalabalığa düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili görülen dava sonuçlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Ekim 2015 Ankara Garı saldırısı davasında kararını verdi. 10 tutuklu sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Sanıklardan Erman Ekici, 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Mahkeme, sanıklara "insanlığa karşı suç" suçlamasıyla ceza vermedi.

Davanın Avukatlarından Gülşah Kaya, karara tepki göstererek, yargılamanın eksik kaldığını ve asıl sorumluların yargılanmadığını savundu. Kaya, şu ifadeleri kullandı:

  • "Bu katliamda devlet yetkililerinin de sorumluluğu olduğunu, ancak bu davada hiçbir kolluk kuvveti mensubunun yargılanmadığını"
  • "Mahkemenin IŞİD'i 'insanlığa karşı suç'tan beraat ettirdiğini"
  • "Adaletin yerini bulması için gerçek faillerin yargılanması ve 'insanlığa karşı suç' suçlamasının kabul edilmesi gerektiğini"

10 Ekim Ankara Garı saldırısı davasında 10 tutukluya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş olsa da, mağdurlar ve yakınları, asıl sorumluların yargılanmadığı ve adaletin tam olarak yerini bulmadığı görüşünde.

Saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmiş, 500'den fazla kişi ise yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN