3 dilli kardeş şehrin halkından Kurban Bayramı mesajı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Covid-19 salgını nedeni ile sokağa çıkma yasağının uygulandığı Ramazan Bayramı'nın buruk geçtiğini hatırlatan Siirtliler, akraba ziyaretlerinin mutlakla yapılması gerektiğini ve Kurban Bayram'ının İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi.

Coronavirus salgınının bahane edilerek akraba ve büyükleri ziyaret etmenin ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Siirtli vatandaşlar, bayram ziyaretlerinin hem kısa hem de sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılaması gerektiğine dikkat çektiler.

"Bayram ziyaretleri hem kısa olmalı hem de sosyal mesafe korunmalı"

Bu sene idrak edeceğimiz Kurban Bayram'ına Covid-19 salgınının bazı engeller getirdiğini ifade den Ahmet Sefa İnan, bayram ziyaretlerini kısa ve sosyal mesafe kuralına uyarak gerçekleştireceğini söyledi.

İnan, "Allah'a şükür bir kısıtlama getirilmedi, en azından sokağa çıkma yasağı yok. Akrabalarımızla bayramlaşmaya gideceğiz fakat el öpmeyeceğiz, sosyal mesafemizi koruyacağız. Bayram namazı ve mezarlık ziyaretine biraz daha erken gideceğiz. Tabi bayram ziyaretleri hem kısa tutulacak hem de sosyal mesafe korunacak. İnşallah bu virüsü yeneriz. Bütün Müslümanların ve İslam âleminin bayramını kutluyorum." dedi.

"Bu bayramda el öpemezsek bile bayramlaşma yapabileceğiz"

Geçen Ramazan Bayram'ının duygusunu yaşayamadığını dile getiren Muhammet Emin Harman, "Evde bilgisayar başında boş boş oturduk ama bu bayramda el öpemesek bile bayramlaşabileceğiz." dedi.

Harman, "Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olduğu için sokağa çıkamadık, gezemedik. Keşke Coronavirus olmasaydı, babaannemi ziyaret edebilseydim. Ama inşallah bu bayramda sevdiklerimizin yanına gidebileceğiz. Bayram sabahı babamla birlikte erkenden namaza gideceğiz, daha sonra mezarlığa gidip vefat eden sevdiklerimizi ziyaret edeceğiz. Bu bayramda Coronavirus nedeni ile el de öpemiyoruz. El öpemezsek bile bayramlaşma yapabileceğiz. Herkesin Kurban Bayram'ı mübarek olsun." dedi.

"Salgını bahane edip Sıla-i Rahim'den uzaklaşmamak lazım"

Salgını bahane edip Sıla-i Rahim'den uzaklaşmamak, akraba, eş, dostları ziyaret etmek ve gönülleri almak gerektiğine dikkat çeken Hamza Eren, tedbiri de elden bırakmamak gerektiğini söyledi.

Eren, "Coronavirus salgınından önce ülkemize bir virüs olarak sokulan hastalıklardan yavaş yavaş kurtulmaya vesile olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'n ibadete açılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Inşallah bu Kurban Bayram'ından sonra daha güzel adımlar atılır. Özümüze bir dönüş olur. Bu dine, bu inanca kendini kurban edebilecek insan nesli artacak. Virüssüz kurbanlar geçirmek istiyoruz. Kurban Bayramı'nın bütün İslam âlemine kurtuluş vesilesi olmasını diliyorum." diye belirtti.

"Bu hastalıkta biterse hep beraber ikinci bir bayram daha yaşayacağız"

Coronavirus'ten dolayı geçen bayramın biraz buruk geçtiğini kaydeden Lezgin Çakaz, "Geçen bayramı kutlayamadık. İnşallah bu bayramı kutlayabileceğiz. Bu hastalık da biterse hep beraber ikinci bir bayram daha yaşayacağız. Gerçi bu bayramda da sosyal mesafe olacak, daha salgın tehlikesi geçmiş değil ama yine bayramlaşacağız. Her şeye rağmen geçen bayramdan daha iyi olacak. Bu vesile ile tüm İslam âlemini bayramını kutluyorum." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN