Afganistan'dan Kaçan Gencin Siirt'te Yaşam Mücadelesi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Afganistan'daki savaştan kaçan Hasan Manji (25), Siirt'te ikinci el ayakkabı satarak ve ayakkabı boyacılığı yaparak yaşam mücadelesi veriyor.

Siirt'te yaşamını sürdüren Afgan Manji, 3 yıldır her gün sabahın erken saatlerinde meyve kasasına koyduğu ayakkabıları ve boya malzemeleriyle Cumhuriyet Caddesine gelerek burada kurduğu tezgahta gün boyu ayakkabı satıp ve boyuyor.

Yaz, kış, yağmur ve çamur demeden evine ekmek götürmek ve ailesine yardım göndermek için çalışan Manji, boş zamanlarını da kitap okuyarak değerlendiriyor.

Manji, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Geçimini Siirt’te sağladığını belirten Manji, "Sakarya Mahallesinde arkadaşımla birlikte kiraladığımız evde yaşıyoruz. Günün erken saatlerinde tezgahımı kuruyorum, sağ olsun Türk halkı bana yardımcı oluyor, üşüdüğüm zaman beni iş yerlerine davet edip ısınmamı söylüyorlar, yemek ısmarlıyorlar. Allah Türk halkından razı olsun. Kendi geçimimi ve aileme maddi destekte bulunmak için gün boyu çalışıyorum. Çünkü orada iş yoktu, en azından burada az da olsa geçimimi sağlayıp, aileme destek olabiliyorum." dedi.

Boş zamanlarında kitap okuduğunu ifade eden Manji, “Gün boyu ayakkabı boyayıp, satıyorum. İş olmadığı zaman kitap okuyorum, araştırmayı çok seviyorum. Tezgahımda kitap okuduğumu gören insanlar beni takdir ediyor. Siirt halkı çok iyi, onlarla çok iyi anlaşıyoruz. Allah Türkiye'ye zeval vermesin." diye konuştu.

Esnaf Mehmet Kutlu da Manji'nin civardaki en çalışkan esnaf olduğunu belirterek, işini severek yaptığını ve yaşama tutunduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN