Araç sahipleri unutmayın! Ödemeler başladı ve e-Devlet üzerinden yapılacak

2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibarıyla başladı ve 31 Temmuz'da sona erecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibarıyla başladı ve 31 Temmuz'da sona erecek. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bu ödemeler çeşitli yöntemlerle yapılabiliyor.

e-Devlet Sistemi Üzerinden Kolay Ödeme

Araç sahipleri, e-Devlet sistemine giriş yaparak "motorlu taşıtlar vergisi sorgulama" hizmetini kullanabilir. Bilgilerin doldurulması ile birlikte çıkan "öde" butonuna tıklanarak ödeme işlemi tamamlanabilir.

Farklı Ödeme Yöntemleri

MTV ödemeleri, dijital vergi dairesi, PTT ve banka sitelerinden de gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ve bankaların web siteleri üzerinden de ödeme yapılabilir. Vergi daireleri, bankalar ve PTT şubeleri de ödeme noktaları arasında.

31 Temmuz Son Gün!

MTV'nin ikinci taksit ödemesinin 31 Temmuz gün sonuna kadar yapılması gerekiyor. Ödemesini yapmayan mükelleflere gecikme faizi uygulanacak. Araç sahiplerinin bu tarihe dikkat etmeleri önem taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN