Atama Bekleyen Sağlıkçılara Vekillerden Destek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı birçok atama gerçekleştirdi bu atamalarda açılan kontenjanlarda ortaöğretim mezunu olan Sağlıkçılar adaletsiz kontenjan açıldığını belirterek sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştı.

Konya İYİ Parti Milletvekili Fahrettin YOKUŞ ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Ortaöğretim Hemşire ve Acil Tıp Teknisyenleri için atama yapılmasının hakları olduğunu belirttiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın daha önce Sağlık Meslek lisesi mezunlarının önünün açılacağını hasta başına düşen sağlıkçıyı meslek lisesi mezunlarıyla açığın kapatılacağını belirtmişti.

Artı Siirt'e ulaşan Ortaöğretim Hemşireler Platformu Kurucusu Ümit Can Çiçek, yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Bizler 4 yıllık sağlık meslek lisesi mezunu hemşireleriz. 4 yıllık eğitim öğretim sürecinde hem teorik hemde pratik olarak gerekli eğitimi almış ve gerekli mülakatları vermiş durumdayız. Her yönden kendini geliştirmiş birçoğumuz staj sürelerini gönüllü uzatmış ve özel sektörde yıllarca çalışmış sağlıkçılarız. Sağlık bakanlığı alımlarında, alım dağılımındaki payımız çok az olup lisans hemşireliği ile karşılaştırılamayacak kadar düşük rakamlardır. Yıllarca bu ülkenin sağlıkçı ihtiyacını karşılamış, üzerine düşen her işin altından başarıyla kalkmış lise mezunu hemşireler olarak sizden tek ricamız adaletli bir atama süreci. Bizler 100 bini aşkın Lise hemşireler gerekli yollardan geçip hemşirelik mezunu olduğumuz 80 üzeri puanlar aldığımız halde verdiğimiz tüm emeklerin yetersiz görülmesini istemiyoruz artık.
Bu kritik süreçte taze bilgi ve donanımımızla, genç yaşımız ve dinamik disiplinli çalışma düzenimizle sahada gerekeni yapmaya ve sorumluluk almaya hazırız. Hakkımız olan rakamları açıklayarak bu adaletsiz sürece son vermeniz ve sesimizi duymanız en büyük temennimizdir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN