Baykan'da Hareketli Anlara Neden Olan 2 Şüpheli Yakalandı! Vali Kızılkaya Açıklamada Bulundu!

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem'in evinin yakınlarında silahla açılan ateş ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dr. Vali Kızılkaya, Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erden’in evinin yakınlarında havaya ateş açan şüphelilerin yakalandığını, alkollü ve çok sayıda suça karıştıkları açıklandı.

Olay, dün gece 03:50 sıralarında Baykan Devlet Hastanesi yakınlarında meydana geldi. Baykan Devlet Hastanesi civarında araç içerisinden inen 2 şüpheli, Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem’in ikametinin de olduğu bölgeye doğru tüfekle 5 el ateş etti. Daha sonra indikleri araçla Bitlis istikametine doğru olay yerinden ayrıldı.
Bitlis Jandarma sorumluluk bölgesinde kamera kayıtlarından plakası tespit edilen araç, jandarma ekipleri tarafından saat 05.30 sıralarında durduruldu.

Araç içerisindeki 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, araçta yapılan aramada bulunan olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 adet marka yivsiz av tüfeğine el konuldu.

Şahısların ilk sorgusunda alkollü ve çok sayıda suça karıştıkları açıklandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerine devam edilirken, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem’i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Baykan Belediyesi önünde açıklama yapan Siirt Valisi, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün saat 03:50 sıralarında Baykan ilçemiz Çevreyolu Baykan Devlet Hastanesi civarında araç içerisinden inen 2 şahıs Baykan Belediye Başkanı Ekrem Erdem’in ikametinin de olduğu bölgeye doğru tüfekle 5 el ateş etmiş, araç daha sonra Bitlis istikametine doğru olay yerinden ayrılmıştır. Belediye Başkanının ikametinde veya başka bir yerde herhangi bir isabet tespit edilmemiştir.

Saat 05.30 sıralarında Bitlis Jandarma sorumluluk bölgesinde kamera kayıtlarından plakası tespit edilen söz konusu araç durdurulmuştur. Araç içerisindeki 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Araçta yapılan aramada bulunan olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 adet marka yivsiz av tüfeğine 12 kalibre el konulmuştur.

Söz konusu şahısların aşırı alkollü oldukları ve geçmişlerinde asayişe müessir konulardan çok sayıda suç kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir.

V. Y.’nin suç kayıtları şöyledir: Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Yağma, Gasp, Güveni Kötüye Kullanma, Taksirle Yaralama .

O.C.'nin suç kayıtlar ise: Suç Eşyasını Satın Alma, 6136 saylı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet 2 defa, Tehdit Hakaret, Resmi Belgede Sahtecilik, Güveni Kötüye Kullanma 2 defa, Kasten Yaralama, Kişiyi Hürriyetinden

Yoksun Bırakma, Mala Zarar Verme (2 adet), Taksirle Yaralama şeklinde.

Şahıslarla yapılan ilk mülakatta; aşırı alkollün etkisinde oldukları anlaşılmıştır.
Konuyla ilgili gerekli adli idari tahkikatı titizlikle yürütülmektedir. Belediye başkanımıza ve onun nezdinde tüm Baykanlı hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bunun dışındaki bilgilere itibar edilmemesi önemle rica ediyoruz.

Halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlulara karşı mücadelemiz Milletimizin de desteği ile azim ve kararlılıkla devam edecektir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN