Bir yılda ne kadar vergi ödüyoruz? Vergi uzmanı açıkladı

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl sadece son 4 yılda kişi başı ödenen vergi miktarını ve artışının hesaplayıp sosyal medya hesabından açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından paylaştığı vergi artışı ile bir yılda bir kişinin ne kadar vergi ödendiğini açıkladı.
Yıllık ortalama dolar kurunu baz alarak yaptığı hesaplamayı takipçileri ile paylaşan Bingöl 2019 yılında kişi başı bin 430 dolar vergi ödendiğini söyledi.

Geride bıraktığımız 2023 yılında ise bu sayının 2 bin 222 dolar olduğunu belirten Bingöl, sadece 4 yılda vatandaşın ödediği vergilerdeki artışın yüzde 55,4 olduğunu kaydetti.

Yıllık ortalama dolar kurunu esas alarak yaptığım hesaplamalara göre; 2019 yılında kişi başına 1.430 dolar vergi öderken, 2023 yılında kişi başına 2.222 dolar vergi ödemişiz. Yani sadece 4 yılda dolar bazında %55,4 oranında daha fazla vergi ödemek demektir bu.

Oranlarını açıklamasının ardından hükümete eleştiride bulunan Bingöl şu ifadeleri kullandı:
"Yeni vergi getirenlere, vergi zammı planlayanlara soruyorum şimdi: Vatandaş varını yoğunu vermiş, dolar bazında bile 4 yıl önceye göre %55,4 daha fazla vergi ödemiş. Vatandaştan daha neyini vermesini bekliyorsunuz?"
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN