Çaldıkları Kredi Kartının Şifresini Tahmin Edip Para Çektiler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te 2 kişi, bir kafeteryanın kasasından çaldıkları kredi kartının şifresini tahmin edip bulunca 4 bin 500 lira çekti. Hırsızlık anı ise iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, kent merkezindeki eski valilik binası yanında bulunan Ebu Talha kafeteryada meydana geldi.

Yüzlerini gizleyip kafeteryaya giren 2 kişiden biri, güvenlik kamerasının açısını değiştirirken, diğeri ise kasaya yöneldi.

Şüpheliler, kasada bulunan kredi kartını alarak iş yerinden uzaklaştı.

Kafeterya sahibi Hakan Avcı, sabah iş yerine geldiğinde cep telefonu uygulamasında kredi kartıyla işlem yapmak isteyince hesabından para çekildiğini fark etti.

Avcı, kasada bulunan kredi kartının da yerinde olmadığını görünce, güvenlik kamera kayıtlarını izledi.

Avcı, görüntülerde iş yerine 2 kişinin girdiğini gördü.

Kart Şifresini Tahmin Edip Çözdüler

Görüntüleri polise teslim ettiğini ifade eden Avcı, şüpheliler çaldığı kredi kartında 4 bin 500 lira para çektiklerini belirtti.

Kart şifresini de tahmin ederek çözüklerini dile getiren Avcı, "Kredi kartımla borcumu ödemek istediğimde limit olmadığını fark ettim. Kartım sürekli iş yerinde, alışveriş işlerinde kullanıyorduk. Ben de işçilerimden birinin kullandığını sandım. Fakat sorduğumda kimsenin kullanmadığını öğrendim. Daha sonra güvenlik kameralarını izledim ve iki hırsızın iş yerimize girdiğini gördükten hemen sonra polis ekiplerine bilgi verdim. Hırsızlar kasada bulunan 100 liraya dokunmuyor. Kasada bulunan kredi kartımı alıyor ve ilk olarak kendi iş yerimde bulunan post cihazından 10 lira alışveriş yapıyor. Kartımın şifresini tahmin eden hırsız, daha sonra bankamatikten toplam 4 bin 500 bin lira para çekti." diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=aSePXxXCBeU
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN