CHP Lideri Özgür Özel, Esad ile Görüşmek İçin Şam'a Gidiyor: Tarihi Ziyaret Kabul Edildi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Beşar Esad ile görüşme talebi Şam yönetimi tarafından kabul edildi. Özel, Suriye'ye giderek çözüm arayışlarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye'yi ziyaret ederek Beşar Esad ile görüşme talebinin Şam yönetimi tarafından kabul edildiğini açıkladı. Bulut, Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu "Yeni Bir Sabah" programında, Özel'in Şam'a giderek çözüm için adım atacağını vurguladı.

'Olumlu Yanıt Geldi'

Bulut, Şam yönetimi ile temasa geçtiklerini belirterek, görüşme talebinin olumlu karşılandığını söyledi. "Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme, hangi tarih bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik, Şam'dan da olumlu cevap geldi," diye ekledi.

Özel Ne Demişti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad arasında arabulucu olabileceğini belirtmişti. "Önce Esad Türkiye ile masaya oturmaya ikna edilmeli. Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun. Erdoğan'ın son açıklamasından da görüyoruz ki bizim burada attığımız adımlar Erdoğan'ı da cesaretlendiriyor. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorununu bizim öncelikli meselemiz," ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN